fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Waterbus Bajadera prepoznata i od strane Europske unije

Grad Vukovar prije godinu dana dobio je novi turistički biser – vožnju lijepim plavim Dunavom u panoramskom turističkom brodu Waterbus Bajadera. Fenomenalna turistička priča koja je u godinu dana „prošetala“ Dunavom oko 6.000 turista iz cijele Hrvatske.

Prva DMC turistička agencija u Hrvatskoj Danubiumtours iz Vukovara nakon raznih nagrada kroz svoj dugogodišnji rad u turizmu i promociji Vukovara i Slavonije kao turističke destinacije, panoramskim turističkim brodom Vukovar WaterBus Bajadera postavila je nove turističke standarde. „ Oduševljeni smo pozitivnim reakcijama na „šetnju“ po lijepim plavim Dunavom, a još više nas veseli i što nam je bilo iznimno bitno, da su građani Vukovara odlično reagirali te uživaju u malo drugačijem pogledu na naš voljeni Vukovar “ istaknula je Zrinka Šesto, vlasnica agencije Danubium tours iz Vukovara te dodaje kako je rijeka Dunav potpuno neiskorištena te s obzirom na to kako smo podunavska zemlja, logičan korak je bila i ideja o turističkom brodu na Dunavu. „Htjeli smo nešto novo i drugačije, a da ne bude u kontekstu hotela ili restorana, pošto je naše malo tržište u županiji već zasićeno istim. Kroz godine se projekt razvijao i mijenjao, ali smo znali što želimo, a to je bio panoramski turistički bord. Evo danas je tu, ponosno stoji na Dunavu u Vukovaru“

Panoramski turistički brod Vukovar WaterBus Bajadera može primiti 60 putnika, sagrađen je u Hrvatskoj i kreće se u potpunosti na električni pogon koju dobiva preko solarnih panela na samom brodu. Također, Waterbus Bajadera ponosni je nosioc Green marke oznake za Zeleni brod koje im je dodijelilo Hrvatsko energetsko društvo, a sad je ovu odličnu turističku priču prepoznala i Europska Unija.

U skladu s Direktivom 91/14 EU analizirajući sve dosadašnje aktivnosti i projekte koji su realizirani za područje alternativnih goriva zajedničko Vijeće za međunarodnu suradnju Jadransko – jonske Komisije i koordinaciju Projekta donijelo je odluku po kojoj našoj agenciji Danubiumtours i brodu VWB dodjeljuje Priznanje – Ambasadori / Alternativna goriva 2016. „Ovim putem se i zahvaljujemo svima koji su prepoznali naš rad i trud u promicanju turizma Grada Vukovara, a ova nas nagrada ujedno i motivira za nove poslovne pothvate, a kako smo sada Ambasadori alternativnih goriva zajedno možemo svi doprinijeti u očuvanju okoliša.“ zaključuje Šesto. Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se promicateljima vrijednosti koji proizlaze iz stvarne i oživotvorene primjene smjernica Europske Unije i dekarbonizacije prometnog sustava pri čemu je naš brod zadovoljio sve tražene kriterije.

Čestitam još jednom i ovim putem pozivamo da posjetite Vukovar i prošetate lijepim plavim Dunavom.

Izvor: Hrturizam.hr