fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zagreb uz bok Amsterdamu, Barceloni, Berlinu, Londonu, Madridu, New Yorku…

Prva naklada zagrebačkog vikend vodiča otisnut će se u 5000 primjeraka, a vodič će se moći nabaviti u svim većim knjižarama diljem Francuske.

Turistička zajednica grada Zagreba sinoć je, u suradnji s Veleposlanstvom RH u Parizu i Hrvatskom turističkom zajednicom, predstavlila posebno izdanje Michelinovog vikend vodiča „Le Guide Vert“ u kojem se na 145 stranica predstavlja turistička ponuda Zagreba i njegove okolice. Ovo je prvo ovakvo izdanje posvećeno hrvatskom glavnom gradu, a uz najzanimljivije zagrebačke vedute i atrakcije, predstavljeni su još Varaždin, Samobor i Hrvatsko zagorje.

Zagreb je ujedno i prvi te, za sada, jedini grad iz Hrvatske kojem je posvećeno ovo „zeleno“ izdanje Michelinovog vodiča, a time se našao u društvu s gradovima kao što su: Amsterdam, Atena, Barcelona, Berlin, Budimpešta, Firenca, Istanbul, Lisabon, London, Madrid, Milano, New York, itd. (cjelokupni popis objavljenih izdanja dostupan je ovdje.
Prezentaciji koja je održana u prostorijama Veleposlanstva RH, prisustvovalo je više od 70 predstavnika francuski turističkih agenta te novinara francuskih redakcija, a upriličena je i nagradna igra u kojoj je glavna nagrada bila vikend u Zagrebu. Prva naklada zagrebačkog vikend vodiča otisnut će se u 5000 primjeraka, a vodič će se moći nabaviti u svim većim knjižarama diljem Francuske.

Podsjećamo, prema podacima TZGZ-a, prošle godine u Zagrebu je boravilo 5% više Francuza (26.773 dolazaka), koji su ostvarili 9% više noćenja (49.270) te su, time, pri vrhu po ostvarenim rezultatima.
Izvor: www.poslovni.hr | Foto: www.vecernji.hr