fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zagrebački ‘Wespa Spaces’ vrijedan 4 milijuna eura počeo raditi, otvoren prostor za 320 radnih mjesta

Na zagrebačkoj Zavrtnici otvoren je novi poslovni centar Wespa Spaces od 3000 metara kvadratnih koji otvara prostora za 320 radnih mjesta u formi ‘coworking huba’.

Investicija je vrijedna četiri milijuna eura, a iza nje pet je osnivača partnera; Nikola Perković, Amir Babović, Lovro Petrač, Filip Duvnjak i Damir Ismailović koji su prostor osmislili prema vlastitim iskustvima s konceptom kampusa. Koncept dijeljenja radnog prostora nije nov, u Hrvatskoj ih je nekolicina koji funkcioniraju po modelu iznajmljivanja prostora s pratećim sadržajima i opremom što uključuje internet, printanje, stol, stolice i slično, kao i čišćenje, korištenje zajedničkih prostora poput čajnih kuhinja, soba za sastanke, parking i drugo.

“Popunjeni smo 30%, imamo 15-tak firmi koje rade u prostoru ili su rezervirale pa se useljavaju u idućim tjednima. Firme koje postaju članice našeg huba nemaju zapravo neke konkretne obaveze, osim plaćanja, a sve režije i troškovi su u jednoj cijeni”, kažu iz Wespa Spacesa što je skraćenica za engleski “work-eat-socialize-play-anytime”. Prostor je zamišljen kao koncept modernih ureda za digitalno doba, no nudi i ostale elemente za produktivan rad, od relax zone, restorana i kafića, do medijske sobe i kina.

Izvor: Poslovni.hr