fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zvijezda proizvela Ultra Hot Cilli majoneze i kečape, izvozi u jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Južnoj Koreji

Tri Zvijezdina proizvoda odnedavno su prisutna i na tržištu Južne Koreje, objavili su iz te kompanije u sastavu koncerna Agrokor.

Sva tri su ljuta (Hot Ketchup, Ultra Hot Ketchup i Ultra Hot Chilli majoneza), a direktor izvoza Zvijezde Krešimir Staničić kaže kako su ponosni jer su uspjeli prilagoditi svoju tradicionalnu recepturu južnokorejskom ukusu.

“Tradicionalni recepti Zvijezdinog kečapa i majoneze za istočno su tržište posebno prilagođeni s ljućim okusom, jer se vodilo računa o preferenciji tamošnjih potrošača prema ljutoj i jače začinjenoj hrani. Tržište Južne Koreje, s čak 50 milijuna stanovnika, predstavlja ogroman izvozni potencijal za hrvatske proizvode”, kaže Staničić.

Zvijezdini proizvodi bit će u jednom od najvećih južnokorejskih maloprodajnih lanaca – Lotte. On je dio multinacionalne korporacije, te je osmi najveći poslovni konglomerat u Južnoj Koreji s osnovnim djelatnostima u proizvodnji hrane i trgovini koji uključuje 60 tvrtki koje posluju u više od 15 zemalja i zapošljavaju 180 tisuća zaposlenika.

Izvoz i distribucija u Južnu Koreju ostvareni su u suradnji s vodećom svjetskom kompanijom na području razvoja privatnih marki za maloprodajne lance Daymon Worldwide, a proizvodi su ulistani u 100 Lotte hipermarketa, kaže Staničić, koji napominje da je Južna Koreja trenutno među prvih devet izvoznih tržišta EU-a te da im je želja tamo izvoziti i prodavati i ostale proizvode iz Zvijezda asortimana.

Glavna izvozna tržišta Zvijezde sada su zemlje regije, poglavito Bosna i Hercegovina te Slovenija. Zvijezda je 2016. godine ostvarila 6,6% rasta na svim izvoznim tržištima.