Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

17 paleta micro:bitova krenulo ka školama

Dolaskom posljednje palete micro:bit računala u Hrvatsku, u šeste razrede će se uvesti nastava programiranja, ali ne kao puka informatika, nego kao interdisciplinarna aktivnost za razvoj kreativnosti kroz nove tehnologije.

Nakon što je u projektu STEM revolucija u hrvatske škole podijeljeno 30.000 mikroračunala, u Hrvatsku su stigli i micro:bitovi za ProMikro projekt kojeg zajednički provode Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNet i Udruga IRIM na čelu s Nenadom Bakićem koji je pokrenuo ovu inicijativu. Ukupno je stiglo 38 tisuća uređaja, a kroz projekt Ministarstva CARNet je kupio 45 tisuća micro:bitova.

Ukupno će se školama poslati 38 tisuća uređaja, a kroz projekt Ministarstva CARNet je kupio 45 tisuća micro:bitova. “Do sada se ukupno prijavilo 85% škola. Za dan, dva to bi trebalo biti u školama. Micro:bitovi će se koristiti prvenstveno na tehničkom u šestim razredima, ali smo napravili niz lekcija koje su međupredmetne, znači za matematiku, fiziku, kemiju, čak i tjelesni odgoj. Poanta jest da se tehnologija koristi međupredmetno, da ne bude u getu informatike“- rekao je Nenad Bakić na okupljanju povodom pakiranja micro:bitova za škole.

“Vrijednost projekta je 4,7 milijuna kuna što je stvarno mala vrijednost kada se zna da će svaki učenik u ruke dobiti svoje mikroračunalo“- rekla je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Izvor: Vidi.hr