Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

3 razloga za predah tijekom dana

Imate li grižnju savjesti ako uzmete pauzu za odmor? Svaki dan radite i dajete sve od sebe? Svaki poduzetnik će vam reći da je njegovo radno vrijeme od 0-24 i to 7 dana u tjednu. Slično je i s mnogim drugim zaposlenicima. Sve više žurimo, još samo jedan telefonski poziv, još samo  jedan e-mail…

Piše: Ivana Radić/Samopozitivno.com

Ako ste odgovorili DA na gornja pitanja, niste sami. Mnogo ljudi, bili oni zaposleni ili samozaposleni se ne odmara dovoljno. U doba računala i mobitela kada smo dostupni uvijek nije baš jednostavno odrediti granice.

Ipak, najproduktivniji ljudi uzimaju kratke odmore tijekom dana. Oni znaju da njihovo tijelo, ali i njihov um trebaju odmor kako bi se napunili energijom i bili efikasniji.

Tri tazloga zašto je dobro redovno uzimate kratke pauze:
Punjenje baterija. Morate se odmoriti. Tijelo je savršeni stroj koji ide i ide dok ne dođe do burn out sindroma ako se ne odmarate i ne pazite na njega. Ako npr. radite za računalom vaše oči trpe izuzetan napor i osjećate se jako umorni. Uz nekoliko kratkih pauza dnevno osjećat ćete se bolje.

Preusmjerite se. Lako se uključiti se u zadatke u kojima ne vidite veću sliku. Ako uzmete malo vremena i vratite se unatrag dobit ćete novu perspektivu, preurediti ćete svoje prioritete i usmjeriti se.

Umrežavajte se. Nijedan čovjek nije otok. Možete imati zaposlenike, poslovne kolege ili obitelj s  kojom rijetko komunicirate jer ste prezauzeti. Uzmite vremena i razgovarajte s njima, družite se.

Ako svaki dan date sebi nekoliko pauza i odmorite se ne samo da ćete napuniti baterije nego ćete i od toga dana dobiti najviše, a tada ćete se znati i preusmjeriti te na poslu dati najbolje rezultate. Biti ćete ne samo bolji već i sretniji zaposlenik.