Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

AD Plastik će u Zagrebu zaposliti novih 150 radnika

Zbog povećanja opsega posla, najveći hrvatski proizvođač komponenti za automobilsku industriju, AD Plastik, zapošljava veći broj radnika, i to ponajviše u zagrebačkom pogonu. U AD Plastiku imaju potrebe zaposliti oko 150 radnika do kraja godine.

Povod za masovnije zapošljavanje početak je serijske proizvodnje niza komponenti Clija 5 te početak serijske proizvodnje dijelova za Ford Pumu vjerojatno do kraja godine. U ovom trenutku tvrtka u cijeloj Hrvatskoj zapošljava 1550 radnika

– Tražimo proizvodne radnike, vozače viličara, električare i alatničare, znači kvalificirane radnike i radnike srednje stručne spreme. Zbog sezone koja je pri kraju, odaziv kandidata znatno je bolji nego prije mjesec dana, ali općenito nema puno mladih koji upisuju strukovna zanimanja, što je velik izazov u zapošljavanju kadra ove vrste u Hrvatskoj. Zanimljivo je i kako samo 30 posto prijavljenih kandidata, kada se radi o mjestima u proizvodnji, ulazi u proces zapošljavanja. Razlozi su različiti – neki se javljaju na natječaje nezainteresirani za bilo kakav posao, ali su prisiljeni javiti se zbog HZZ-a, neki nisu u mogućnosti obavljati poslove, ali se svejedno javljaju, velik broj prijavljenih niti se ne pojavi na razgovoru nakon dogovorenog termina, a ima i onih koji ne odgovaraju na pozive – objašnjava Mira Pavić, izvršna direktorica odjela ljudskih resursa u AD Plastiku.

Pavić otkriva da se AD Plastik, unatoč tome što se zapošljavanje zasad odvija prema planu, pripremio za eventualno zapošljavanje stranih radnika u određenim zanimanjima ako ih ne zaposli dovoljno iz Hrvatske.

– AD Plastik nudi sigurnost i stabilnost te ima jako dobar kolektivni ugovor koji štiti radnike. Imamo različite programe nagrađivanja i dodatke na plaću, a automobilska industrija sama je po sebi zanimljiva i dinamična. Surađujemo s renomiranim proizvođačima automobila, što je ljudima vrlo zanimljivo – kaže Mira Pavić uz napomenu da natječaji za zapošljavanje objavljeni na portalu Moj posao i na HZZ-u, ali su usporedo pokrenute i interne aktivnosti, tako da je prijava za sada dovoljno pa se svakodnevno odrađuju razgovori s kandidatima.

Izvor: Novac.hr