Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Brođanka dnevno sašije 50 maski za udruge u Slavonskom Brodu koje okupljaju ranjive skupine

Uvijek je lijepo čuti istinitu priču o dobrim ljudima koji žele pomoći i u ovoj situaciji. Jednu od njih imamo zahvaljujući Mihaeli Volpe iz Slavonskog Broda.

Ona naime šije zaštitne maske za udruge u Slavonskom Brodu koje okupljaju ranjive skupine. I dariva ih. Od jutra do mraka je za šivaćim strojem. Ovako opisuje svoj dan:

– Ujutro kava i onda posao, pauza za ručak, za popodnevnu kavu.

Čim se pojavila epidemija ta inženjerka zračnog prometa s krojačkim darom – svoju je kreativnu radionicu pretvorila u šivaonicu zaštitnih maski.

– Materijala što je bilo po Slavonskom Brodu smo pokupovali i krenuli u izradu jer u ovakvim vremenima treba pomoć, djeci pokazati primjerom – najmanje misliti na zaradu, kaže Mihaela.

Dnevno sašije oko 50 maski.

– Dijelimo ih svima, a prioritet su naravno ugrožene skupine, oboljeli, udruge.

Od onih s teškoćama u razvoju do malih dijabetičara.

– Jako nam puno znači, potreba je velika, naša su djeca u rizičnoj skupini tako da im u svakom slučaju trebaju te maskice, rekla je Tatjana Birer Novoselović iz Brodske dijabetičke udruge.

Maske na kućne adrese stižu posebnom dostavom.

– Suprug u ime svog moto kluba motorom ide i razvozi te maske, u poštanske sandučiće ubacuje da ne bi bilo bliskog kontakta, kaže nam Mihaela.

– Jučer sam bio Vrpolje, Andrijevci, Slavonski Brod nekoliko lokacija, tako da smo stalno u pogonu, rekao je njezin suprug Renato Volpe.

Jedna pošiljka sustiže drugu. Krug se širi. Oni će maske šivati i dijeliti dok god bude trebalo, a svi koji žele pomoći donirati – mogu materijal i elastične vrpce.

Izvor: magazin.hrt.hr