Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Dobra priča privući će gosta u svaku destinaciju

Putujući često po regiji nedavno sam imala priliku posjetiti Bled. Uistinu, bajkoviti gradić na jezeru, okružen moćnim planinama u čijem središtu je otočić s crkvom do kojeg se može doći isključivo brodićem.

Piše: Silvija Podoljak/Samopozitivno.com

Iznad ledenjačkog jezera na stijeni stoji dvorac iz 11. stoljeća koji, ako ste u blizini, svakako, posjetite, ako ne zbog niza zanimljivih sadržaja od muzeja, gradske tiskare, vinske kleti, kovačnice, onda, svakako zbog spektakularnog pogleda koji se pruža na cijelu okolicu i prekrasno jezero.

Međutim, cijeli ovaj doživljaj ne bi bio ni blizu potpun da u blizini grada ne postoje, doslovno, kuća do kuće, niz gostionica, apartmana i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji nude domaću hranu i još puno toga za potpun doživljaj. Ono što me se posebno dojmilo, iako sam bila nekoliko puta na Bledu, bila je bledska kremšnita koja ima svoju priču i krije se gotovo u svakom kutku ovog prelijepog gradića. Jeste li znali da izvorni recept potječe još iz davne 1953. godine, da je izrađen prema starom vojvođanskom receptu, da je čarobni broj 7 uvjet za izvrsnu kremšnitu, a uključuje lisnato tijesto presavijeno 7 puta, krema se kuha točno 7 minuta prije dodatka šlaga od bjelanjka, ima 7 slojeva i dan danas se priprema po tom originalnom receptu iz prošlog stoljeća.

Zašto je važno pričati priče

Ovo je priča. Priča zbog koje ste nastavili čitati dalje ovaj tekst. Priča koju nikad nije bilo lakše prenijeti svijetu. Svaki OPG, hotel, prenoćište, apartman, restoran, krčma i bilo koji drugi turistički subjekt, baš ovako, može imati svoju priču. I, ne samo, može, nego mora.

Kad putujemo, bez obzira na razlog putovanja, uvijek se radi o iskustvu koje stječemo putem. To putovanje nama je avantura. Pripremamo se danima, čak i mjesecima unaprijed, pakiramo se, čekamo taj dan, stvaramo želje, imamo određena očekivanja od tog putovanja, ponekad uzbuđenje, ponekad, čak, i strah od nepoznatog. Sve se to događa u našoj glavi prije puta. Kad se vraćamo s puta pamtimo i memoriramo priče koje su nam servirane, koje smo putem uhvatili, istražili, iskusili, upoznali. Pamtimo ljude i pamtimo priče.

Čovjek je ključ uspjeha u turizmu

Vaša svrha je da dotaknete, pokrenete, inspirirate, da obogatite ljudske živote. Sve se vrti oko ove svrhe. Pričanje priča je najsnažniji alat koji će učiniti da se ta magija dogodi. Priča potiče emocije.
U poslu smo se naučili povezivati s ljudima na racionalnom nivou, međutim, tako se ne povezuje s ljudima u turizmu, tako se ne inspirira, tako se ne dotiču ljudski životi. Turizam je isto posao, ali posao koji se radi sa srcem. Čovjek radi taj posao i čovjek konzumira. U suprotnom, neće biti odjeka, neće biti zadovoljnih gostiju, a time niti destinacije koja privlači goste. Zato imamo onu drugu emocionalnu, intuitivnu stranu kojom se povezujemo, reagiramo i inspiriramo.

Dajte ljudima ono što trebaju, a ne ono što žele

I zato se kući s putovanja uvijek vraćamo s pričama. Stoga budite svjesniji moći vaše priče.
Kreirajte ugodna okruženja za svoje goste na fizičkom nivou, ali i na nivou povezivanja s njima. Budite otvoreni za kontakt, znatiželju, interes o vama, slučajnostima koje mogu kreirati njihova nezaboravna sjećanja. Zapamtite, ljudi će zajedno sa vama i vašim okruženjem, pričom, informacijama koje im date, kreirati doživljaj u vašoj destinaciji. Kad kreirate svoju priču uzmite u obzir da bude iskrena, autentična, dosljedna i osobna te da je s lakoćom možete prenijeti gostu.
Priča je ta s kojom se povezujemo sa svijetom. Pa tako i s idealnim gostima. Oni žive priču koju im pričate. Kaže jedna narodna izreka“ Dajte ljudima ono što trebaju, a ne ono što žele“.

Morate ljude razumjeti, koje su njihove želje, koje su njihove žudnje, snovi, kako izgleda njihov idealni odmor… Ponudite im emotivnu priču koja će ih inspirirati, pomoći im da se lakše odluče ili pak da nauče iz nje nešto novo i požele doći opet.

Vaš posao je da im pomognete da to pronađu, baš, kod vas. Pričajući svoju priču pomažete svojim gostima da promijene život na bolje. A to je ulaganje u bolju budućnost. Njihovu. Vašu. I vaše destinacije.