Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Emma Watson ponovno promiče feminizam

Emma Watson zadnjih godina stvarno se jako trudi biti snažna, glasna i prava borkinja za ženska i ljudska prava. Nije nimalo čudno da je upravo ona jedna od najdražih feministkinja i uzor mladim djevojkama. Osim što su nam poznata njena javna istupanja i sudjelovanje u #MeToo kampanjama, sada nas je razveselila s još jednom divnom vijesti.

Na svom Instagramu objavila je naslovnicu novog izdanja knjige Glorie Steinem ‘Outrageous Acts and Everyday Rebellions” u kojoj je i ona dobila mogućnost napisati nekoliko stranica.

Ovo je novo izdanje prvih Glorijinih eseja koji govore o seksualnom uznemiravanju, diskriminaciji žena u poslovanju i o sakaćenju genitalija. Emma je objavila i kako Gloria ovu priču koja bi se mogla činiti depresivnom i teškom, može pretvoriti u nešto interesantno s čime se možemo poistovjetiti.

“Ponekad mi se svijet koji ona zamišlja čini toliko dalek i nemoguć za mene ili samo divlje optimističan. Ali sam počela vjerovati da će se kroz radikalni feminizam i Glorijine poruke ravnopravnost ostvariti. Sada vjerujem da moramo dopustiti starim načinima da umru da bi se rodilo nešto novo. Ova knjiga sadrži ideje za taj novi put, iako su neke napisane prije gotovo četrdeset godina.” napisala je na svom Instagramu.

Steinem je jedna od najčitanijih feministkinja u svijetu, a ovo je treće izdanje njene knjige dok je prvo izdanje prodano u preko 500 tisuća primjeraka diljem svijeta.

Foto: Instagram