Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Genijalno. Na Instagramu postoji cijeli pokret žena koje su odlučile prihvatiti svoju sijedu kosu

Prirodni izgled je definitivno jedan od najvećih trendova u 2019. godini, a on uključuje i sijedu kosu.

Mnoge žene već pri pojavi prve sijede vlasi odlaze na bojenje u frizerski salon. Međutim, ima li zaista išta loše u prirodnoj sijedoj kosi?

Martha Truslow Smith je 26-godišnja Amerikanka koja je vrlo rano počela sijediti. No, brzo je odlučila prihvatiti svoju sijedu kosu te je pokrenula instagram profil Grombre na kojem ohrabruje žene da ponosno nose prirodnu sijedu kosu.

Naišla je na veliku podršku Instagram zajednice pa danas ima više od 60 tisuća pratitelja. To su uglavnom žene koje s Marthom dijele vlastite fotografije sa sijedom kosom i tako se međusobno podržavaju i slave svoju sijedu kosu.

TKO NOSI SIJEDU KOSU U HRVATSKOJ?

I u Hrvatskoj postoji niz žena koje s ponosom nose svoju sijedu kosu. To su manekenke Iva Gjopar i Zvona Vučković kojima je sijeda kosa zaštitni znak i zbog toga modne kampanje u kojima se pojavljuju izgledaju još zanimljivije.

Tu je i Željka Košpić poznata i kao Tiny Little Blonde. Ona je 56-godišnja hrvatska modna blogerica koja odlično nosi kratku sijedu kosu kao dio svog osebujnog modnog izričaja.

Izvor: Super1.net.hr