Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatske tvrtke na vodećem sajmu nacionalne sigurnosti

”Od 2013. godine uz potporu Hrvatske gospodarske komore izlažemo na specijaliziranim sajmovima vojne i policijske opreme.Redovito nastupanje preduvjet je za povjerenje kupaca koji su u potrazi za stalnim partnerom. Odlaske na Milipol smatramo ulaganjem u budućnost hrvatske tekstilne industrije i izvrsnom prilikom za otvaranje novih distributivnih kanala,” rekla je direktorica tvrtke Kap-ko d. o. o. Ivana Kovač povodom nastupa hrvatskih tvrtki na 20. Međunarodnom sajmu domovinske sigurnosti, vojno policijske opreme i naoružanja održanom u Parizu od 21. do 24. studenog, u sklopu kojega su hrvatske tvrtke održale sastanke s predstavnicima tvrtki iz Afrike, Južne Amerike, baltičkih zemalja i Azije.

„Zajedničkim nastupom hrvatske tvrtke osiguravaju da kvaliteta njihovih proizvoda pronađe svoj put na globalnom tržištu“, potvrdio je i Ivica Glavinić, voditelj komercijalne službe tvrtke Galeb d. d. Veleposlanik Hrvatske u Francuskoj Filip Vučak te glavni ravnatelj policije Nikola Milin, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, predsjednik nadzornog odbora Agencije Alan Krešimir Ćosić i glavni direktor Agencije za komercijalnu djelatnost Jure Sertić posjetili su štand Hrvatske gospodarske komore i izlagače. U razgovoru s predstavnicima i izlagačima dali su potporu i iskazali zadovoljstvo nastupom i promidžbom hrvatskih proizvoda čiji su proizvodi prepoznati na globalnom tržištu.

Na sajmu Milipol predstavilo se 949 izlagača iz 55 zemalja i uz više od 25 000 posjetitelja, 115 službenih delegacija iz 77 zemalja te 25 održanih pojedinačnih konferencija. Milipol Pariz je najveći svjetski sajam vojne i policijske opreme i domovinske sigurnosti, a organizira se pod pokroviteljstvom francuskog Ministarstva unutarnjih poslova te već desetljećima uživa svjetski status kao vodeći događaj posvećen sigurnosti i povezanim djelatnostima. Na zajedničkom hrvatskom izlagačkom štandu od 126 m 2 u organizaciji Hrvatske gospodarske komore predstavili su se članovi Zajednice proizvođača sredstava za posebne namjene HGK.

Izvor: vecernji.hr