Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Jer ja to mogu!

Prolaze godine, a ja odrastam i spoznajem sve više sebe i sve one koji me okružuju. Dijete si dok su ti roditelji živi tako su me učili ali ja mislim da si dijete do onog trenutka dok sam sebi dopustiš da to budeš.

Piše: Petra Perinović/Samopozitivno.com

Često sam mislila kako nije ispravno što ne želim iste stvari koje su i drugi u danom trenutku željeli, što nisam pristajala biti ono što nisam kako bih se uklopila. Danas više ne preispitujem svoje odluke i svoja razmišljanja, to sam što jesam jer ja to mogu. Mogu biti ono što želim, mogu biti dijete, mogu biti voljena i mogu voljeti isto tako mogu birati ali i biti birana, mogu spoznati i ocijeniti ali jednako tako mogu biti i ocijenjena.

Biti dijete i biti djetinjast ni približno nije isto, a svatko tko osjeća razumjeti će. Sigurnost je nešto čemu svi težimo, a nema veće sigurnosti od ljubavi roditelja prema svom djetetu ma koliko godina ono imalo. Ja sam imala tu sreću znati i osjetiti beskrajnu roditeljsku ljubav i bezuvjetnu sigurnost, sigurnost za koju znam da me i danas čeka. Ne uključuje to nikakve materijalne stvari niti očekivanja, mnoštvo poljubaca ni zagrljaja. Dovoljan je jedan pogled, samo jedan topli pogled koji ne osuđuje i znam…

Hodajući svijetom sresti ćemo mnoštvo ljudi, neke ćemo zavoljeti, neke ćemo zvati prijateljima, a neke ćemo jednostavno željeti zaobići. Htjeli mi ili ne htjeli ostave na nama traga svi ti ljudi. Ponekad će vas isti ti ljudi uvjeravati kako niste dovoljno zreli, dobri ili možda niste dovoljno prijatelji ali na vama je da odlučite hoćete li imati grižnju savjesti ili ćete biti sretni jer će te sami sebi reći: „Ja to mogu“.

Mogu to jer mi je dozvoljeno da smijem biti sretna, mogu to jer na svom putu dok rastem kao osoba nisam nikome naudila. Vaše je pravo da budete sretni, vaše je pravo da ne idete vani ako vam se gleda film kod kuće, isto tako vaše je pravo da kažete danas sam sretna dođi podijelimo to.

Danas je pravo vrijeme da postanemo drugačiji, iskreni prema sebi i svijetu koji nas okružuje. Ako vam  zvoni telefon, a vi ste jednom rekli ne, ne mogu ili ne želim, nemojte odustati biti ono što jeste jer vi to možete. Možete barem jednom reći ne i neće se svijet srušiti već ćete vi rasti kao osoba, a onaj na drugoj strani linije poštovati će vas više ukoliko doista jest ono čime ga nazivate, prijatelj!

Sreću pišemo sami, znam da možda zvuči čudno ali tako je to zapravo. Ako smo sretni i pozitivni takve ćemo ljude sebi privući. Budite sretni i recite ja to mogu jer doista nitko drugi neće napraviti to za vas.  Budite ljubav i primit će te ljubav.