Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Kaštel Stari dobiva sportsku lučicu vrijednu 50 mil. kuna

U Kaštel Starom gradi se sportska lučica namijenjena domaćem stanovništvu piše portal Tockanai.hr

Riječ je o velikom projektu vrijednom pedeset milijuna kuna, a radove izvodi splitska tvrtka Pomgrad inženjering, specijalizirana za sve pomorske radove u građevinarstvu. Kaštela imaju dvadesetak kilometara obalne linije čije je uređenje i korištenje među strateškim smjernicama tog grada.

Nositelj projekta je županijska Lučka uprava, a Grad Kaštela sufinancira projekt s 14 milijuna kuna. Riječ je o sportskoj lučici koja će imati kapacitet 150 vezova. Manji dio lučice na vanjskom lukobranu će biti komercijalnog sadržaja.

“Mještani dugo čekaju ovo i napokon će svi imati gdje smjestiti svoje brodove”, rekao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

“Ovo je najveća investicija Lučke uprave od njezina osnivanja. Uređuje se oko 9,5 tisuća četvornih metara obalnog područja u samoj luci u Kaštel Starom I gradi se novi lukobran dug oko dvjesto metara”, dodao je Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Uz novu sportsku lučicu koja će uvelike promijeniti izgled Kaštel Staroga, najavljene su nova ulaganja u uređenje obale.

“U pripremi je izrada glavnog projekta za produženje rive Kaštel Stari-Kaštel Novi sve do kule Ćipiko”, kazao je gradonačelnik Ivanović.

Kilometarska obala u Kaštelima nudi još mnogo mogućnosti za razvoj i ulaganja, a samo u uređenje plaže Glavica uloženo je više od pet milijuna kuna.

Izvor: Tockanai.hr