Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Mladi tehničar odluku je donio u sekundi i spasio život petomjesečnoj bebi! Njezin otac zahvalan mu je ‘do groba‘

U doba koronakrize zdravstveni djelatnici iskočili su u prvi plan, a njihova požrtvovnost, spremnost i predanost poslu pokazale su se i u primjeru mladog medicinskog tehničara iz KB Dubrava Mladena Markovića. Kako javlja Dnevnik.hr, on je prije nekoliko dana istrčao iz bolnice i brzom reakcijom spasio život petomjesečnoj bebi.

– Bili smo u smjeni i na dežurni telefon primili smo poziv kolega da roditelj nosi dijete na rukama, dojenče, koje je bilo u teškom stanju, i ja sam u tom trenutku skočio i trčao prema ulazu, na glavni ulaz – govori Mladen Marković.

Odluka koju je donio u sekundi spasila je život petomjesečnoj bebi.

Medicinski tehničar, koji inače radi u operacijskoj sali, čuo je poziv na dežurnom telefonu i reagirao.

– Kolege su vjerojatno bili na ručku ili večeri, to je bilo 10 do 19 sati – kaže Marković.

– Dijete je umiralo na rukama. I kad smo došli tu, dijete je bilo beživotno, milijun stvari ti prođe kroz glavu – kaže otac Goran Turčić.

– Ja sam dotrčao i uzeo dijete od oca iz ruku i vidio da je dijete beživotno, da nema znakova života i počela je reanimacija djeteta. U međuvremenu je došao anesteziološki tim. Ne bih rekao da sam sam u tome heroj, tu je veliki tim ljudi koji je odradio, kao i kolegica s interne strane i svi ostali – kaže Marković za Dnevnik.hr.

Nakon brze reanimacije dijete je odneseno u šok sobu i stanje mu se stabiliziralo. Mladen, koji već pet godina radi u KB-u Dubrava, nikad nije doživio ovakav slučaj.

– U tom trenutku nemaš ni straha ni nekakvih emocija, tek nakon nekog vremena, kad se sve slegne, kad smo dobili poziv da je dijete otišlo na Rebro i onda shvatiš šta si napravio i koliko to djelo i moj poziv znače u ovom poslu – rekao je medicinski tehničar.

Tata Goran zahvalan mu je, kaže, do groba.

Izvor: Slobodnadalmacija.hr