Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Most ponad burne rijeke, 2. izdanje

Knjiga Dalibora Talajića “Most ponad burne rijeke” otvorila je raspravu o odgoju djece s poremećajem autističnog spektra i podršci institucija njihovim roditeljima. Budući da je knjiga naišla na veliko zanimanje javnosti, nakon prvog rasprodanog, stiže drugo izdanje knjige u kojoj Dalibor Talajić opisuje godine u kojima je u trci s vremenom tražio rješenje za razvojni poremećaj svoga sina. Na dirljiv, ali ohrabrujući način, Talajić je iznio kakvu je ulogu imala glazba u razvoju njegova dječaka te opisao vrlo strogu i zahtjevnu ABA metodu koju primjenjuje neuropsihologinja mr. Daniela Helc. Zahvaljujući njezinu znanju i upornosti, mali Radames, kojeg upoznajemo u knjizi, suprotno svim prognozama, danas pohađa sedmi razred osnovne škole.

U predstavljanju drugog izdanja knjige Most ponad burne rijeke, uz autora sudjeluju mr. sc. Ana Dembitz, jedna od autorica predgovora te Alis Marić sa Čitaj knjigu. Moderatorica je Sandra Pocrnić Mlakar, urednica u Beletri.

Dalibor Talajić (Sarajevo, 1972.) diplomirao je glazbenu umjetnost na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Prije nego što je postao profesionalni crtač stripa, deset godina radio je kao učitelj klarineta. Stripove je objavljivao u nekoliko hrvatskih magazina. Za američke izdavače crta od 2005., a od 2009. gotovo ekskluzivno radi za Marvel.

U četvrtak, 4. travnja 2019. u 19:00 – 20:30 

Hoću Knjigu Megastore Bogovićeva 7, 10000 Zagreb, Croatia