Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Najveći hrvatski zabavni park dobiva i vodenu atrakciju vrijednu 45 milijuna kuna

U zabavni, odnosno Fun park Biograd, koji je napravljen po uzoru na poznate svjetske centre adrenalinske zabave, uloženo je oko 115 milijuna kuna, a iz parka su najavili novu investiciju vrijednu dodatnih 45 milijuna kuna.

Riječ je o, kako piše Zadarski list, izgradnji vodenog parka, odnosno aquaparka, koji će se protezati na 10.000 kvadrata.

Kako na južnoj strani kod parkirališta imamo slobodan prostor pred nama je izgradnja nove velike atrakcije. Najveći tematsko-zabavni park u Hrvatskoj s novim i nadasve atraktivnim vodenim parkom te postojećim Fun Parkom Biograd zvat će se Dalmaland. Bit će to idealna simbioza suhih i vodenih atrakcija – ambiciozan je prokurist Stipe Tabak, glavni menadžer Fun Parka Biograd.

Radovi će, kako je kazao Tabak, trajati do sredine proljeća 2021. te će se vodena atrakcija otvoriti do ljeta te iste godine. Glavi investitor je, kao i do sada, samoborska Mirnovec Pirotehnika.

Takvi zabavni parkovi se, kaže, stalno moraju dopunjavati novim sadržajima, što znači da je potrebno konstantno investirati. Cilj je da u narednih desetak godina prihodima koje ostvaruje park pokriva troškove kredita koji je podignut za njegovo uređenje – pojasnio je Franjo Koletić, direktor Mirnovec Grupe, u svom intervjuu za Globus.

U Fun parku Biograd trenutno je zaposleno 90 stalnih djelatnika, studenata i sezonaca, a lani su imali oko 80.000 posjetitelja, od čega su 70 posto stranci.

Izvor: Novac.hr