Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Novi poslovi AD Plastika s Renaultom u vrijednosti od 87,1 milijuna eura

Iz tvrtke najavljuju da će se brizganje, bojenje i montaža dijelova vršiti na lokacijama tvrtke u Zagrebu i Solinu.

Solinski AD Plastik u utorak je izvijestio da je ugovorio nove poslove na drugoj fazi projekta Edison, kao i proizvodnju dijelova za vozila Renault Clio BJA, a očekivani ukupni prihodi za dogovorene poslove iznose 87,1 milijuna eura.

Za drugu fazu projekta Edison, točnije vozila Smartforfour (S4S), dogovorena je proizvodnja prednjih odbojnika sa sastavnim dijelovima te unutrašnjih obloga blatobrana, za što će se koristiti tehnologije brizganja i bojenja te montaže, izvijestio je taj proizvođač auto dijelova.

Kako navodi, početak serijske proizvodnje planiran je u drugoj polovini 2019. godine, a predviđeno trajanje projekta je četiri godine.

Također, AD Plastik dogovorio je i suradnju s francuskim Renaultom, konkretno za model automobila Clio BJA, a ona uključuje proizvodnju prednjih i zadnjih odbojnika sa sastavnim dijelovima, unutrašnjih obloga blatobrana, bojenih vanjskih stabilizatora (spojleri), instrument tabli i stranica vrata.

Iz tvrtke najavljuju da će se brizganje, bojenje i montaža dijelova vršiti na lokacijama tvrtke u Zagrebu i Solinu, početak serijske proizvodnje planiran je sredinom 2019. godine, a predviđeno trajanje projekta je sedam godina.

“Očekivani sveukupni prihodi društva za dogovorene poslove tijekom njihovog trajanja iznose 87,1 milijuna eura”, zaključuje se u objavi.