Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Objavljen je novi natječaj za dodjelu potpora vrijednih gotovo 16 milijuna eura

Na raspolaganju je ukupno 15,90 milijuna eura javne potpore, od čega 11,92 milijuna eura iz proračuna Europske unije, a 3,98 milijuna eura iz državnog proračuna.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi natječaj za dodjelu potpora vrijednih gotovo 16 milijuna eura za ulaganja u marikulturu i slatkovodnu akvakulturu, objavilo je u utorak Ministarstvo na svojim internetskim stranicama.

Natječaj za potpore u okviru mjere “Produktivna ulaganja u akvakulturu“ otvoren je do 1. studenoga, a na raspolaganju je ukupno 15,90 milijuna eura javne potpore, od čega 11,92 milijuna eura iz proračuna Europske unije, a 3,98 milijuna eura iz državnog proračuna.

Potpore se daju za ulaganja u marikulturu i slatkovodnu akvakulturu s ciljem poticanja okolišno održive, resursno učinkovite, inovativne, konkurentne i na znanju utemeljene akvakulture, kao jednog od prioriteta EU i Hrvatske.

Potporu mogu dobiti nositelji dozvole za akvakulturu, za ulaganja u povećanje u proizvodnji i osuvremenjivanje postojećih uzgojnih kapaciteta, a prihvatljiva mogu biti i ulaganja koja se provode u svrhu uspostave novih uzgajališta.

Ulaganja koja se mogu sufinancirati u okviru ovoga natječaja obuhvaćaju među ostalim produktivna ulaganja u akvakulturu, diversifikaciju proizvodnje u akvakulturi, unaprjeđenje kvalitete i dodane vrijednosti proizvoda akvakulture, poboljšanje radnih i sigurnosnih uvjeta radnika u akvakulturi, smanjenje negativnog utjecaja ili poticanje pozitivnih učinaka na okoliš i povećanje učinkovitosti resursa itd.

Iz Ministarstva navode da je ovo četvrti po redu natječaj koji se provodi kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014. – 2020.

Do danas je Ministarstvo poljoprivrede kroz ovu mjeru dodijelilo 255 milijuna kuna, a isplatilo 146 milijuna kuna potpore, navodi se u priopćenju.