Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Opatija ušla u završnicu natjecanja za prestižnu nagradu Međunarodni zlatni cvijet 2017.

Opatija je prvi hrvatski kandidat u kategoriji gradova na međunarodnom natjecanju za prestižnu nagradu Međunarodni zlatni cvijet 2017., koju dodjeljuje međunarodna organizacija Communities in Bloom (CiB) te je, uz još šest finalista, ušla u završnicu izbora za osvajanje te nagrade, izvijestili su u srijedu iz opatijske gradske uprave.

Stručno povjerenstvo koje odlučuje o dodjeli nagrade, će 30. lipnja obići i ocijeniti Opatiju, a iz gradske uprave naglašavaju da se Opatija priprema kako bi osvojila tu vrijednu nagradu.

Na natjecanje se prijavilo 3500 gradova iz cijelog svijeta, za nagradu je nominirano 76 gradova, a sedam ih je ušlo u finale.

Opatija je izabrana kao hrvatski kandidat čime je i potvrđena činjenica da se Opatija svrstava u sam vrh parkovne arhitekture Hrvatske, naveli su iz gradske uprave.

Međunarodni zlatni cvijet je natjecanje u sklopu kojeg se, osim uređenosti i ljepote nekog grada, hortikulture, kvalitete života građana, ocjenjuje i kvaliteta uređenosti parkovne arhitekture, čistoća grada te korištenje i promocija obnovljivih izvora energije tj. održivog razvoja mjesta.

Izvor: Lider.media