Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pogledajte što će sve od hrvatskih proizvoda završiti na trgovačkim policama

Na trgovačke police Lidla Hrvatska stižu najprepoznatljiviji hrvatski proizvodi čime nastavljaju projekt ‘Okusi zavičaja’ u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom

U trgovinama će ponuditi najprepoznatljivije hrvatske proizvode poput kulena, pršuta, pancete, pečenice, sisačke salame, paškog sira, škripavca, skute, jogurta od kozjeg mlijeka, bučinog ulja, raspke torte, ali i orehnjače, paprenjaka do soka od aronije te raznih rakija i likera. Svoje mjesto na polici će naći i prirodna kozmetika.

Riječ je o nastavku projekta ‘Okusi svoj zavičaj’ kojim Lidl, kako su priopćili iz ovog trgovačkog lanca, domaćim malim proizvođačima želi omogućiti da svoje proizvode plasiraju u trgovine i dodatno potaknu konkurentnost obiteljskih poljoprivrednih  gospodarstava.

Brend ‘Okusi zavičaja’ Lidl je pokrenuo prije četiri godine, a pod njim je obuhvaćeno oko 90 autohtonih proizvoda domaćih dobavljača. Inicijativa je nastavljena prošle godine projektom ‘Okusi svoj zavičaj’. Putem javnog natječaja okupljen je veliki broj domaćih proizvođača voća i povrća širom Hrvatske te omogućeno za ukupno 17 njih da svoje proizvode plasiraju na lidlove police u Hrvatskoj.

Izvor: tportal.hr