Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Poznata blogerica snima promofilm o istoku Hrvatske

Svjetski poznata američka blogerica Ashley Colburn bila je gošća Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Ashley je dobitnica prestižne nagrade Emmy 2010., i to upravo za film o Hrvatskoj “WOW Croatia” u koju se u međuvremenu zaljubila, nastanila i dodatno je istražila, te Zlatne penkale, nagrade Hrvatske turističke zajednice za promotivne članke o Hrvatskoj piše Glas Slavonije.

Tijekom svoga drugog posjeta Vukovarsko–srijemskoj županiji Ashley će snimati trominutni promotivni video koji će predstaviti sve atrakcije, sadržaje, ljepote i uzbuđenja Vukovarsko–srijemske županije, a svjetlo dana mogao bi ugledati za dva tjedna. Za svog boravka u Vinkovcima posjetila je rodnu kuću Ivana Kozarca.

– Dolazim iz San Diega, iz Kalifornije, u Hrvatsku sam se zaljubila 2009. godine i od tada sam tu bila više od 20 puta. Od prošle sam se godine nastanila u Istri, gdje sam kupila kuću, tako da boravim u principu šest mjeseci svake godine – rekla je Colburn.

Trominutni uradak koji Colburn snima namijenjen je online posjetiteljima i ljudima koji prate blogove i YouTube kanal. “Ideja je da se upozna i predstavi cijela Hrvatska, pogotovo ovaj kraj koji ljudi definitivno trebaju posjetiti jer nije toliko daleko koliko se misli. Posjetit ću sve gradove i neka sela u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zapravo dati naglasak da sva ta mjesta nisu međusobno jako udaljena, da su sva blizu. Osim toga, iznijet ću svoje impresije u samom videu te ispisati lokacije na kojima se nalazim”, rekla je blogerica.

Colburn je prvi put došla u Vukovarsko-srijemsku županiju kada je vodila studente novinarstva iz Amerike na njihovo studijsko putovanje u Vukovar.

– Vratila sam se u Vukovar nakon tog posjeta sa studentima na 25. obljetnicu pada Vukovara i bila sam u koloni sjećanja te sam bila u Iloku, gdje sam posjetila Iločke podrume, da konačno probam ta vina o kojima se jako puno priča. Shvatila sam o kakvom se području radi i željela sam ponovo doći. Što se gastronomske ponude tiče, ovdje je sve super, posebno kulen, tako da moram biti puno aktivnija nakon posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kako smo smješteni u Lovačkoj kući u Vinkovcima, već sam pitala hoću li moći ići trčati kroz šumu – sa smijehom progovara Colburn.

Izvor: Glas Slavonije (Foto: Gordan Panić)