Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prelijepa gesta: Baranjac na večeru pozvao udomljenu djecu i njihove udomitelje

Prosinac je vrijeme koje nas uvijek podsjeti da pogledamo oko sebe, a božićno vrijeme kao da nas mami da nekome stavimo osmijeh na lice. Jedan takav osmijeh našao se na licima dvadesetak udomljene djece i njihovih udomitelja koje je Damir Josić, baranjski ugostitelj i vinar, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir odlučio pozvati na božićni ručak.

Udomiteljske obitelji tako su se našle u Zmajevcu gdje su ih pred restoranom dočekali pokloni i Djed Božićnjak, što je mališane oduševilo, no kada su ušli u Josićev restoran, tek je tad nastalo pravo oduševljenje. Naime, tamburaški sastav Panonika napravio je pravi mali tulum pa su tako dječica i njihovi dobri ”mame i tate” uživali u bezvremenskim hitovima.

Uslijedio je i ručak, a Baranjac velikog srca pripremio je svojim gostima prave poslastice. Tako se na tanjurima našao perkelt od patke s trgančićima, a za sve one malo izbirljivije bilo je tu i puno miješanog mesa, pohanog, pečenih krumpirića, salata… A onda je uslijedio desert.

Trenutak koji klinci najviše vole zasigurno je vrijeme za slatko. Ovog puta servirali su im se sjajni rezanci s makom te tradicionalne baranjske taške s pekmezom nakon kojih su klinci lizali prste.

”Jako smo počašćeni, a djecu je ovo uistinu razveselilo. Ovo je sjajna ideja, a našoj dječici ovo će ostati uspomena za cijeli život. Naravno, najviše ih je oduševio živi Djed Božićnjak jer to je ipak lik iz njihovih maštarija i bajki”, rekla je jedna od udomiteljica koje su stigle u Zmajevac na božićni ručak.

”Smisao života je pružati ruku. Sreću ne smijemo škrto čuvati za sebe, a osmijeh na licima drugih uvijek nas treba ispuniti željom da svaki dan učinimo nešto lijepo. U svemu ovome pomogao je i Gordan Trtanj, poznati Baranjac koji stoji iza projekta Go2Baranja i koji je nezaustavljiv u želji da Baranja bude zemlja dobrih djela i dobrih ideja. Kada je došao s prijedlogom, odmah smo našli zajednički jezik i danas sam ponosan što smo još jednom pokazali da je Baranja uistinu zemlja snova u kojoj svatko može i treba biti sretan”, rekao je Josić, koji ovom gestom želi potaknuti i druge da sudjeluju u ovakvim projektima.

Izvor: Index.hr