Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Promocija knjige “Osnivači, nasljednici, menadžeri” Borisa Vukića

Promocija knjige je u četvrtak 28.03. (Megastore, Bogovićeva 7, Zagreb, u 18 sati)

Knjiga “Osnivači, menadžeri nasljednici” Borisa Vukića rješava jednu od najkritičnijih faza u razvoju tvrtke – prijenos sa poduzetnika na nasljednike i profesionalne menadžere. Na zagrebačkoj promociji u knjižari Hoću knjigu Megastore uz autora Borisa Vukića o knjizi govore Mirela Španjol Marković iz Cicerona, Manuela Tašler iz Lidera i Juraj Urbanke i HSM Informatike te urednica u Beletri Sandra Pocrnić Mlakar.

Da, to je to. Ono što nam se događa – prvi generacijski prijelaz privatnih tvrtki iz ruku osnivača u ruke nasljednika, najčešće djece. U turbulentnim vremenima promjene društvenog uređenja na ovim prostorima iz društvene u tržišnu ekonomiju osnivanjem privatnih poduzeća događala se prava poslovna revolucija. Neki iz želje za stvaranjem nove vrijednosti u društvu, neki iz nužde nakon masovnih otkaza koje su dobivali u naglo privatiziranim tvrtkama, osnivači novih poduzeća snalazili su se na razne načine i koristeći se sredstvima koje su imali na raspolaganju – idejama, ušteđenim kapitalom, snažnim poslovnim instinktom, iskustvom u poslovima koje su do tada radili, upornošću i nadasve strašću…”

Boris Vukić napisao je priručnik koji pokriva sve krizne točke druge poduzetničke revolucije koja se upravo događa i s godinama će uzimati sve veći zamah, a to je generacijski prijelaz.

Autor manirom iskusnog poslovnog savjetnika jednostavno i razumljivo daje upute poduzetnicima kako pripremiti tvrtku, nasljednike ali i sebe za ovaj nimalo jednostavan proces…” (iz predgovora)

Predgovor za knjigu Osnivači, nasljednici, menadžeri Borisa Vukića napisala je Mirela Španjol Marković.