Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

‘S više od 2 milijarde eura mi smo najveća greenfield investicija u Hrvatskoj’

Vipnet je obilježio 18 godina prisutnosti na tržištu, a kako su objavili, predstavljaju najveću greenfield investicija s više od 2 milijarde eura.

Fiksnu optičku infrastrukturu doveli su do više od 440 tisuća kućanstava, a nude i najveće brzine na 4G+/LTE mreži, naglašavaju.  Izgradili su 10. 000 kilometara vlastite optičke infrastrukture te je sada s vlastitom optičkom infrastrukturom prisutan u 43 grada.

– Od 1999. godine do danas, Vipnet je izrastao iz mobilnog operatora u najkonkurentnijeg konvergentnog telekom operatora, te se transformirao u digitalnu kompaniju. Kroz daljnje investicije nastavljamo podržavati konkurentnost hrvatskog tržišta. Unatoč nepovoljnim uvjetima u pogledu tržišnog natjecanja u fiksnom segmentu, a pogotovo nakon nedavne odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja koja je ojačala dominantni položaj Hrvatskog Telekoma, Vipnet će i dalje nastaviti biti predan razvijanju infrastrukture koja podržava super-brzi Internet. U mobilnom segmentu ćemo i dalje pružati ključnu podršku turizmu kao najvažnijoj grani hrvatskog gospodarstva osiguravajući visoke kapacitete mreže u obalnom području tijekom ljetnih mjeseci. Ponosni smo na sve što smo postigli tijekom proteklih 18 godina i veselimo se što ćemo moći pratiti Hrvatsku na njenom putu prema Gigabitnom društvu – izjavio je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.

U priopćenju naglašavaju kako je daljnji razvoj širokopojasnog pristupa u Hrvatskog od strateškog je značaja budući da se prema  DESI indeksu zemlja 24. među 28. država članica Europske unije u pogledu pristupa i visoke cijene interneta, te dodaju Hrvatska u odnosu na EU ima „puno bolje rezultate u pogledu pristupa i cijene u područjima na kojima je Vipnet prisutan s vlastitom infrastrukturom.“

Izvor: Jutarnji List; Foto: Arhiva