Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Studenti dodijelili Zlatne indekse

Na svečanosti u Hrvatskom državnom arhivu dodijeljene su nagrade „Zlatni indeks 2016.“ kompanijama koje su u protekloj godini najviše sudjelovale u studentskom životu i dale najveći doprinos povećanju studentskog standarda piše Večernji List.

Dodjelu nagrada „Zlatni indeks“ već sedmu godinu za redom organizira studentska udruga eSTUDENT. Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se želi potaknuti što bolje povezivanje akademske zajednice i poslovnog svijeta s ciljem pokretanja većih ulaganja u kvalitetnije obrazovanje.

Ove godine dodijeljeno je ukupno 10 nagrada u 5 različitih kategorija te dvije Posebne nagrade povjerenstva, a pobjednici su birani između 26 prijavljenih malih, srednjih i velikih poduzeća.

Tvrtka PLIVA Hrvatska nagrađena je s najvećim brojem nagrada u čak tri kategorije za velika poduzeća – stručne prakse, ulaganje u studentske udruge i projekte te najbolji imidž po percepciji studenata.

U PLIVI ističu kako su ponosni na svoju blisku suradnju s akademskom zajednicom i na činjenicu da su ove napore prepoznali i sami studenti. „Duži niz godina sudjelujemo u studentskim projektima kako bi doprinijeli obrazovanju, pogotovo njegovom praktičnom aspektu jer znamo kako ulaganjem u studente zapravo ulažemo u našu budućnost. Danas u našoj kompaniji rade stručnjaci koji su svoje karijere u PLIVI započeli upravo kao studenti završnih godina fakulteta i koji sada svoja znanja rado dijele s novim generacijama studenata. Ovo priznanje svakako je najljepša zahvala kolegama koji dio svog vremena posvećuju studentima od kojih smo do sada puno naučili, “ istaknula je Blagica Petrovac Šikić, direktorica Ljudskih potencijala.

Uz PLIVU nagrade su također dodijeljene tvrtkama Rimac automobili, Zagrebačkoj banci, Infinumu, Pet minuta, Rockwool Adriatic i Privrednoj banci Zagreb,a dobitnici Posebne nagrade Povjerenstva za koju se nije moglo prijaviti su tvrtke Inchoo i Styria Hrvatska.

Foto: Estudent