Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Veliki uspjeh hrvatskog studija: survival igra koja se odvija na Braču u manje od mjesec dana prodana u milijun primjeraka, zaradila 17 milijuna eura!

Survival igra SCUM, hrvatskog studija Gamepires prešla je milijun prodanih primjeraka, te je, procjenjuje se, ostvarila prihod od gotovo 17 milijuna eura, piše novac.hr.

Potrebno je naglasiti da se ovdje radi o bruto iznosu. Naime, uz dvije domaće tvrtke koje su radile na igri tu se još nalaze i ostali partneri, postotak koji uzima Steam platforma putem kojeg se igra prodaje, te porezni troškovi hrvatske i SAD-a.

Gamepires se odlučio za nešto nižu cijenu budući da je riječ o igri koja još uvijek nije u potpunosti dovršena te je podložna promjenama. Na Streamu se igra može pronaći kao Early Access paket za 16,79 eura (približno 125 kuna) i za 23,73 eura (približno 177 kuna) u koje je uključen i Supporter Pack.

Riječ je o 3D igri preživljavanja, koja je nastala u suradnji hrvatskih studija Gamepiresa i Croteama. SCUM kombinira scenarije Westworld i Lost serija, dok je vizualna podloga igre smještena na otoku Braču.

Igra je u prodaju puštena prije nešto manje od mjesec dana, a u prvih nekoliko sati premašila brojku od 230.000 pregleda na Twitchu, dok na Steamu ne silazi s ljestvice najprodavanijih igara svijeta gdje danas drži deseto mjesto.

Kako bi proslavili svoju veliku brojku, ekipa koja je radila na razvoju SCUM-a odlučila je i nagraditi sve kupce ove igre. Tako će svaki igrač do 25. rujna svog zatvorenika moći opremiti zlatnim pištoljem Deagle 50, dok će oni koji posjeduju Supporter Pack uz pištolj, dobiti sat čije funkcije će se otkriti tek budućim nadogradnjama.