fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Kako očistiti energiju u proljetnim danima

Proljetno vrijeme je pred nama! Ako ste do sada zapeli u zimskom snu, pred vama je period buđenja i pravo vrijeme da očistite svoje misli i energiju. Što zapravo podrazumijeva pojam energije? Činjenica je da svaka osoba nosi određene vibracije i energiju koju prenosi na svoju okolinu. Ako ta energija utječete negativno na nas same, s vremena na vrijeme se trebamo zapitati kakvu negativnost nosimo u sebi i kako osvijestiti ono što nas mori i brine.

Proljeće je kao stvoreno za nove početke, a mi vam donosimo 5 savjeta kako napraviti proljetno čišćenje vaše energije.

Očistite svoj životni i radni prostor

Jeste li primjetili kako se bolje osjećate kada je prostor u kojem živite čist i uredan. Miran i atraktivan radni i životni prostor mogu dramastično popraviti vaše raspoloženje. Ovaj vikend krpu u ruke i krenite s čišćenjem. Dekoracije vam također mogu pomoći prilikom osvježenja prostora koji vas okružuje. Ne zaboravite kupiti i cvijeće koje se vašem prostoru podariti svježu energiju.

Sjedite na kavu s prijateljem na otvorenom

Proljeće nas potiče na izlazak u prirodu i povratku svojim korijenima. Nema boljeg načina za čišćenje energije od kave na suncu s dragim prijateljem ili kolegom. Zaboravite na mobitel i društvene mreže. Dan provedite u ugodnom razgovoru koji će vam napuniti baterije, i smijeha nikako neće izostati.

Napravite proljetno čišćenje svojih misli

Ako ste zapeli u negativnim afirmacijama i mislima koje vas opterećuju, vrijeme je da svoj pogled na svijet okrenete za 360. Ono što zračiš, to i privlačiš! Započmite dan s afirmacijama poput: “Svemir mi uvijek pruža sve što želim”, i sve će krenuti na bolje. Pročitajte inspirativne knjige koje će vas izvući iz melankolije i osjećat ćete instant sreću. Jer za sreću kao što znamo, potrebno je tako malo.

Slušajte pozitivnu glazbu

Svi s vremena na vrijeme volimo otploviti u svijet sjećanja, tuge i uspomena, ali ako ste taj obrazac prenijeli na svakodnevnu rutinu, možda bi se trebali pojačati glazbu koja podiže i čini vas sretnima. Glazba ima moć poboljšati vašu energiju.

Ostavite prošlost iza vas

Da li vas je ova rečenica odmah zabrinula jer jednostavno niste navikli živjeti u sadašnjem trenutku. Možda je sljedeća životna lekcija koju trebate naučiti iz prošlosti upravo ta, da je prošlost samo prošlost i nema utjecaja na sadašnji trenutak. Pisanje dnevnika može vam pomoći u kreiranju rutine koja će vam dopusititi da uživate ovdje i sada. Jer život kreairamo stvarajući trenutke koji nisu definirani prošlošću, već pozitivnom pogledom na budućnost i prihvaćanje stvarnosti. Kada prihvatite ovo načelo i vaša energija će teći u drugačijem smjeru i vaša okolina će primjetiti promjenu. Krenite!

Foto: Unsplash