fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Krenula prva međužupanijska brodska linija u Hrvatskoj

S prvim danom srpnja uspostavljena je prva međužupanijska brodska linija u Hrvatskoj, koja povezuje kvarnerske otoke Rab i Pag. Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija provele su postupak javne nabave temeljem kojeg je s Rapskom plovidbom d.d. potpisan Ugovor o održavanju međužupanijske linije Rab – Lun.

Potpisan je na razdoblje od šest godina pa je izvjesno da će otočani i turisti »Maslinom« do Luna brazditi sve do 2023., a po najavama bit će to i još mnogo dulje.

Kako piše Novi list, u jutarnjim satima upriličen je u rapskoj luci svečani ispraćaj brodice »Maslina« koja liniju Rab – Lun održava već dugi niz godina. Tom prigodom župan Zlatko Komadina kazao je da je inicijativa krenula upravo od strane Primorsko-goranske županije, ali na temelju tradicije koju je uspostavila Rapska plovidba, dodavši da je linija u skladu s propisima RH na ovaj način ozakonjena tj. raspisan je natječaj i dodijeljena subvencija zbog njene nerentabilnosti.

Gradonačelnik Raba Nikola Grgurić rekao je kako je ponosan na Rapsku plovidbu koja ovu liniju održava 44 godine uz pomoć gradova Raba i Novalje, napomenuvši da podržava svako povezivanje otoka s kopnom, kao i povezivanje samih otoka, ali i njihovo povezivanje dužobalnom linijom.

Izvor: Poslovni.hr