fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prijavite se na StartHer natjecanje

StartHer, neprofitna organizacija koja podržava žene u tehnologiji i poduzetništvu, najavila je StartHer Awards, najveće europsko natjecanje za startupe koje su pokrenule žene.

U partnerstvu s MasterCardom i RCI Bank and Services, jednodnevno događanje bit će organizirano 19. listopada u Parizu na novom megakampusu za startupe – Station F.

Natjecanju će prethoditi dan tijekom kojeg će se održati radionice, konferencije, a bit će i prilike za susret s ključnim pojmovima startup ekosustava. Ove godine pobjednici će pripasti 10.000 eura namijenjenih razvoju projekta žene poduzetnice.

Namjera je StartHer Awardsa nadovezati se na uspješno natjecanje Lady Pitch Night koje se u Parizu održava posljednjih pet godina i dati vidljivost osnivačicama startupa.

Dinamična zajednica

Neki od dosadašnjih pobjednika su švedski Findify, izraelski Buzzdoes i danski EasySize.

Nakon pobjede, EasySize je uspio prikupiti dodatni kapital u dvije runde ulaganja pri čemu su značajan udio imali Fashion Capital Partners i Nicolas Santi-Weil, osnivač francuskog modnog brenda Kooples.

EasySize je također lansirao novi proizvod (Size Advice), pojačao prisutnost u Europi, počeo širenje na azijsko tržište i ojačao tim zaposlenika u Velikoj Britaniji i na Srednjem Istoku. Slijedi im širenje u Francusku.

“Ovo je natjecanje mnogo više od jednodnevnog događanja; ono osigurava dinamičnu zajednicu i nakon natjecanja”, kazala je osnivačica EasySizea Gulnaz Khusainova, pobjednica Lady Pitch Night 2015.

“Događaj nam je pomogao privući pažnju francuskih ulagača što nam je bila velika pomoć”, dodala je.

Tko može sudjelovati?

Bilo koji tehnološki startup (s područja interneta, mobilnih komunikacija, video igara, AI-a, VR-a…) osnovan u posljednjih 6-36 mjeseci sa sjedištem u Europi. Uvjet je također da je barem jedan od osnivača žena. Prijave se primaju do 31. kolovoza.

StartHer će odabrati deset finalistica kojima osigurava put i smještaj u Parizu gdje će 19. listopada predstaviti svoju tvrtku stručnom žiriju, ulagačima i poduzetnicima te publici od 300 ljudi. Pobjednica se proglašava istu večer.

Izvor: Tockanai.hr