fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pokaži snagu kad je najteže: Pogledajte fantastičan video kojim je vinarija Tikveš preko noći zapalila YouTube

Pandemija je, među ostalim, snažno pogodila industriju alkoholnih i bezalkoholnih pića. Restorani i kafane uglavnom ne rade, turizam je doživio strašan pad, event industrija prolazi kroz svoju najveću krizu, druženja smo uglavnom preselili na društvene mreže. Kriza je mnoge natjerala na smanjenje ili potpuni prestanak komunikacije. Prvi put u istoriji Super Bowla prije desetak dana zbog drastičnog pada prodaje u prenosu nije bilo spotova Coca-ColePepsija i Budweisera.

U vinariji Tikveš (Severna Makedonija), koja je takođe na svojoj prodaji osjetila krizu izazvanu koronavirusom, kažu da će sve ovo “jednog dana biti juče” pa su se, uz predan rad, odlučili malo zabaviti i družiti poslije tolikog vremena bez okupljanja. Tako se u Tikvešov tim vratila energija kroz čvršća prijateljstva, osjećaj da svi zajedno teže istom cilju i dijele istu pozitivnu energiju. Povodom Sv. Trifuna, praznika kojeg slave vinari na Balkanu i kojeg nemaju u drugim dijelovima svijeta, zaposleni u Tikvešu su snimili sjajan video na muziku Jeruzalema. Mogli su ljetos, kada su vinogradi bili preplavljeni različitim bojama, lakše (i jeftinije) snimiti praznični spot, ali to bi bio samo još jedan u nizu već viđenih spotova. Ovako, okupili su se predvođeni svojim predsjednikom Svetom Janevskim (to je onaj šarmantni gospodin koji svojim prvim plesnim koracima među vinskim bačvama otvara video). Savladali su koreografiju i fantastično otplesali.

Inače, pjesma Jeruzalem je tokom protekle godine postala svjetski simbol jedinstva i mira u podijeljenom društvu u kojem danas živimo. Na Sv. Trifuna iz Tikveša šalju poruku nade i želje da godina koja je pred nama bude uspješna kako bi se podigli duh i moral te približile razlike.

Pridruživanjem globalnom izazovu u Tikvešu su željeli da ljudi širom svijeta upoznaju Makedoniju kao vinsku zemlju i da promovišu Tikveš kao jedan od najvećih brendova u regionu. Za njih ovo nije bilo samo prihvatanje izazova za društvene mreže, već predstavljanje vinarije iz drugog ugla i na drugačiji način.