fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Što će Slovaci graditi na Bjelolasici? Ulažu 70 milijuna eura, žele turiste tijekom cijele godine

Novi vlasnik planira urediti sadržaje koji bi bili zanimljivi gostima 365 dana u godini.

Na skijalište Kuti u ogulinskom predgrađu Vučići i ove su godine mnogi odlazili na skijanje, sanjkanje i bordanje. Ski klub Ogulin ovu je privatnu lokaciju počeo uređivati prije desetak godina prvenstveno kako bi Ogulinci imali gdje skijati nakon zatvaranja skijališta uz HOC Bjelolasicu. No i ondje se stvari razvijaju s obzirom na najave Slovaka koji su za 6,1 milijun kuna kupili najatraktivniji dio bivšeg HOC-a Bjelolasica – skijalište i sve sportske terene te mjesto gdje je nekada bio restoran sa sobama.

Osnovali su tvrtku Bjelolasica Mountain Resorts sa sjedištem u Zagrebu, a na njihovo traženje Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine priprema dozvolu za gradnju žičare za potrebe sportsko-rekreacijskog kompleksa koji novi vlasnik planira urediti.

“Mi investitoru pomažemo koliko možemo kako bi se planovi i ostvarili. Novi vlasnik planira urediti sadržaje koji bi bili zanimljivi gostima 365 dana u godini; od šetnica, sportskih terena, adrenalinskog parka, a zimski turizam sa skijanjem bio bi dodana vrijednost s obzirom na sve manje količine snijega. No Bjelolasica je ionako idealno mjesto za turizam čitavu godinu”, kaže Dalibor Domitrović, gradonačelnik Ogulina.

Investitor priprema projektnu dokumentaciju, procjena je da je investicija vrijedna oko 70 milijuna eura. U budućnosti priča se može širiti i gradnjom bazena u blizini. Nažalost, ostale nekretnine nekada popularnog HOC-a, iako su dobile nove vlasnike, nisu stavljene u funkciju.

Izvor: Poslovni.hr