fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U petak novo druženje uz knjigu u book cafe-u Paradiso

U petak, 28. travnja, s početkom u 19 sati Book Caffe Paradiso ugostiti će dvije zanimljive gošće i to: Slavonku Maru Majstorović, koja predstavlja svoju novu knjigu „Prolazak ispod duge“ i Nadu Rogić, rođenu Gačanku, koja najavljuje jedno zanimljivo događanje u Švici tijekom lipnja ove godine.

Zbirka poezije „Prolazak ispod duge“ za koju čitatelji i književni kritičari kažu da predstavlja svojevrsnu terapiju za dušu, nastala je kao odgovor na pandemiju i na sve posljedice koje su isplivale na površinu nakon nje.

Kao osoba koja cijeli svoj radni vijek radi s ljudima na njihovom osobnom razvoju i kao trenerica Neuro lingvističkog programiranja, Mara je imala potrebu na osebujan način dati svoj doprinos čitateljima kroz stihove i svima kojima su protekli događaji donijeli izazovna iskustva kroz bolesti te razne socijalne i egzistencijalne probleme.

Nakon prvijenaca i autobiografskog proznog dijela „Svjetlosna godina“ iz 2019. kojim poziva na promišljanje o besmislu vođenja ratova, novom zbirkom od 40 pjesama Mara nudi odgovore i afirmativna rješenja kroz predstavljanje knjige koje je sve samo ne klasično; na kraju sa sudionicima zaigra i afirmativnu igru kojom posjetitelji u pravilu budu oduševljeni.

Nada Rogić, jednom virtualnom igrom KUBS Baštinica iz Otočca, postala je lokalna autorica koja pod vodstvom svoje mentorice, prof. Manje Kostelac – Gomerčić piše sve više i sve bolje. Tako su njezini radovi objavljeni u knjizi Koronameron koju je Baštinica izdala 2021. godine, a Nada osnažena podrškom mentorice priprema i izdavanje vlastite knjige. Ona je prije svega istinska zaljubljenica u svoje rodno selo Švicu a u petak nam otkriva što to njezini suradnici zajedno s njom pripremaju Sv. Ivanu Krstitelju u čast već ovoga ljeta. Pišući na čakavici svoje Švičke besede, Nada od zaborava čuva riječi, ljude i njihova djela a što sve ovo podvelebitsko selo priprema svom čuvaru i zaštitniku, Sv. Ivanu Krstitelju u čast, doznajte u petak zajedno s nama.

Book cafe Paradiso / T.J.

foto: Book cafe Paradiso / T.J.