fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

UNWTO uvrstio Istra Inspirit među najbolje svjetske turističke priče

Istra Inspirit, jedna od najboljih turističkih priča u povijesti hrvatskog turizma, dobila je veliko priznanje struke te je uvrštena među najboljim svjetskim turističkim priča tj. u uglednoj i priznatoj knjizi Tourism Stories u izdanju Svjetske turističke organizacije ( UNWTO ).

Tako je Istri Inspirit jedina hrvatska priča u 28 najboljih svjetskih turističkih priča u knjizi UNWTO-a, , što svakako predstavlja još jednu potvrdu odličnog koncepta i izvedbe. Istra Inspirit upravo je prošli vikend ispričala svoju zadnju ovosezonsku priču o Istarskim mitovima i legendama tj. kroz kulturu, povijest, tradiciju i baštinu osmišljenu kao jedinstven koncept putovanja kroz vrijeme.

Jako sam ponosna na cijelu moju ekipu i što je cijeli koncept prepoznat od UNWTO-a. To je neopisiv osjećaj sreće kada nakon toliko truda i rada dobiješ ovakvo priznanje. Jako mi je drago što se Taleb Rifai, glavni tajnik Svjetske turističke organizacije osobno uvjerio u naše priče, doživio te emocije, mirise i doživljaje. Samim time priznanje je još veće vrijedsnoti „ istaknula je Manuela Hrvatin voditeljica projekta te dodaje kako je posebno ponosna što Istra Inspirit doživljaje izvode i po školama kako bi se cijela priča širila i kako bi djeca postala ambasadori istarske kulture i baštine.

Koliko je projekt veliki i zahtjevan govori činjenica kako se radi o pričama 13 mitova i legendi, a kroz pet godina Istra Inspirita ispričano je skoro 400 priča. Ne računajući tekuću 2016. godinu, sklopljeno je 1095 autorskih ugovora s raznim glumcima i umjetnicima, kreirano 15 tematskih programa, sašiveno preko 100 kostima, te je u cijeli projekt bilo uključeno 620 ljudi i 55 privatnih proizvođača i OPG-a. Osim izvedbi na otvorenom i na povijesnim lokalitetima, Istra Inspirit svoje priče izvodi i za potrebe hotela kao i za razno razne druge manifestacije i putničke agencije.

Istra Inspirit je svakako puno više od turističkog projekta jer učinci ovog projekta su višestruki, kako direktno tako i indirektno što bi trebao biti i smisao svih manifestacija i sličnih projekata. Projekt potiče i razvija lokalno gospodarstvo, valorizira povijesnu kulturu baštinu, razvija turizam Istre, generira kvalitetni, jedinstveni i autohtoni sadržaj te u konačnici kroz doživljaj priča Istarske priče.

3

Više o cijelom konceptu pročitajte u razgovoru s Morenom Milevoj, voditeljicom marketinga i odnosa s javnošću projekta Istra Inspirit ili kroz pdf prezentaciju. I da, ne zaboravite, turizam se sastoji od emocija, doživljaja i priča. Pričajte priče!

Izvor: www.hrturizam.hr | Foto: UNWTO