Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Besplatna preobuka i bilježnice za vukovarske osnovce

Grad Vukovar i ove godine je za učenike osnovnih škola s područja grada osigurao besplatne bilježnice s motivima grada kao i besplatnu preobuku.

„U gradskom proračunu osigurano je 200.000 kuna za tiskanje 1855 kompleta bilježnica s motivima Vukovara te isto toliko novca za kupnju preobuke koju će učenici dobiti tijekom rujna nakon što im stručnjaci izmjere stopala. Za učenike od 1. do 4. razreda osiguran je 921 par cvički, a za učenike od 5. do 8. razreda osigurano je 926 pari tenisica“, rekao je Penava.

Istakao je kako i na ovaj način žele pomoći roditeljima dok u isto vrijeme kod djece žele razviti lokal patriotizam i ljubav prema gradu. Treba napomenuti i kako su za učenike osigurani i besplatni udžbenici koji se financiraju iz državnog proračuna. Penava je rekao i kako je u ovoj školskoj godini, u odnosu na prošlu, u vukovarskim školama broj prvašića povećan za 25 te da ih je sada ukupno 215. I ukupan broj učenika osnovnih škola je povećan u odnosu na prošlu godinu tako da će ove godine u Vukovaru biti 1850 učenika osnovnih škola ili njih 10 više nego prošle školske godine.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Dražen Kobašević najavio je kako će od ove školske u četiri vukovarske osnovne škole, za učenike 1. i 2. razreda, biti organiziran produženi boravak. Ta mogućnost biti će osigurana u OŠ Siniše Glavaševića, Blage Zadre, Dragutina Tadijanovića i Mitnica. U OŠ Nikole Andrića i Antuna Bauera to ove godine neće biti dok ne bude završena obnova OŠ Nikole Andrića. Kobašević je rekao kako će Grad Vukovar sudjelovati u sufinanciranju plaća nastavnika kao i osiguravanju didaktičkog materijala kao i da će roditelji izdvajati minimalne iznose ukoliko žele da im dijete ima osiguran produženi boravak u školi.

Izvor: press032.com