Dokumentarac “Od mora do vrha – Iran 2017.” koprivničkog autora Mateja Perkova osvojio je nagradu za najbolji film na Croatian Travel festivalu. Riječ je o festivalu putnika koji se tradicionalno održava u Šibeniku.

Perkov je svojim dokumentarcem uspio ući u duplo finale, jedno za najbolji projekt, a drugo za najbolji film gdje se i okitio nagradom Dijana Klarić. Perkov je nagradu zaslužio dokumentarcem kojim bilježi svoj pohod kao prvi čovjek koji se popeo na vulkan Azije krenuvši od morske razine.

– Nagrada Dijana Klarić velik je poticaj mom radu i putokaz da bi trebao krenuti dalje u tom smjeru te svoje projekte čim više približavati publici putem filmova, reportaža i predavanja – smatra on.

Dijana Klarić bila je mlada osoba puna života, voljela je putovati, preminula je pred nekoliko godina.

– Ova nagrada ukazuje na činjenicu da je život jedan, nema reprize, treba ga čim bolje iskoristiti, čim više putovati, učiti, družiti se i širiti pozitivnu energiju putem pozitivnih priča jer zatvoreni doma u četiri zida ništa nećete postići – pojasnio je Perkov te zahvalio svima koji podržavaju njegove projekte.

Izvor: Glas Podravine