Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Globalni tjedan poduzetništva

Studentska udruga „Poduzetnici bez granica“ (EWOB) je jedna od najaktivnijh udruga Sveučilišta Josipa Jurja Storssmayera.

Djeluje na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te 13. do 15.11.2018. po jedanaesti put zaredom, jedina u Hrvatskoj održava globalni tjedan poduzetništva. Global Entrepreneurship Week se obilježava svake godine u studenome te poziva mlade da se pridruže rastućem pokretu poduzetnika koji traže nove ideje i bolje načine za razvoj posla.

Ovaj tip događanja bit će proveden kroz predavanja uspješnih poduzetnika sa područja IT industrije, dizajna i glazbe, pod ujedinjenim naslovom „Poduzetništvo unutar kreativne industrije“. 13.11. utorak, dan IT industrije i odličnih primjera, koji započinje našim bivšim članom udruge Ivanom Jelušićem, nakon kojeg slijede profesionalci u industriji video igara – Lovro Nola i Leo Tot. 14.11. otvara  Predrag Šuka koji je višestruko nagrađivan u području dizajna, fotografije i 3D-a.

Zatim će održati predavanje Vanja Šebek, a drugi dan GEW-a zaključit će arhitekt Bruno Rechner. U glazbenom stilu, posljednji dan projekta započinjemo sa predavanjem glazbene menadžerice Gordane Bosak, istim ritmom nastavljamo sa predavanjem Domagojem Jukićem. A koliko je život iza svjetla reflektora siv ili ne, objasnit će Damir Bačić.

Ovogodišnji tjedan poduzetništva, zaključit će osnivač Jazz Festivala u Hrvatskoj, Danijel Dane Perišć. Sve detalje uz događaj kao i vrijeme održavanja predavanja, moguće je pratiti na facebook stranici udruge https://www.facebook.com/ewob.croatia/.