Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Gospić: U tijeku bogat ljetni program za najmlađe; organizirane besplatne radionice za male znanstvenike, slikare, plesače..

Društvo „Naša djeca“ grada Gospića početkom lipnja 2020. započelo je provedbu projekta „Minute razonode“.  Projekt se po drugi puta provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a traje godinu dana. Partner na projektu je Pučko otvoreno učilište Gospić  koje je uz suglasnost Grada Gospića  ustupilo prostor za rad i dodatnu potrebnu podršku. Cilj je osigurati našim najmlađima sugrađanima kvalitetan prostor kako bi se i u ljetnim mjesecima odvijale aktivnosti za djecu.

Za provedbu aktivnosti tom je prilikom osigurano 83. 000,00 kuna. Kroz projekt osigurana su sredstva za provedbu aktivnosti s djecom, „Kreativko“, „Igraonica“, plesnu skupinu „Ritmix“, Bajkaonice, Aktivnosti za djecu u bolnici, Lutkarske skupine „Maslačak i Točkica“ a pokreće se i nova aktivnost „Mali znanstvenici“, na kojima ćemo naše najmlađe uvesti u svijet znanosti kroz zanimljive i djeci prilagođene eksperimente i istraživanja.

Kroz projekt su osigurana sredstva i za volonterske akcije koje u cilju imaju urediti i prilagoditi otvoreni prostor iza Pučkog otvorenog učilišta u vanjsku učionicu odnosno vanjski prostor za provedbu aktivnosti, ne samo naše udruge, već i ostalih dionika i udruga koje djeluju na području grada Gospića. Unutar projekta osigurana su i sredstva za obilježavanje Međunarodnog dana obitelji, koji smo zamislili kao piknik za roditelje i djecu, a biti će ispunjen raznim događanjima i aktivnostima. Po prvi puta održavamo i ljetne aktivnosti za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi, kako bi našim najmlađima osigurali dodatne aktivnosti i zabavu na praznicima.

Ljetne aktivnosti za djecu, „Igraonica“ i kreativne radionice „Kreativko“ održavaju se u dvorištu iza Pučkog otvorenog učilišta Gospić, a potpuno su besplatne, a dodatne informacije možete saznati na službenim stranicama Grada Gospića.

(Grad Gospić)