Booking.com je u ponedjeljak je u Amsterdamu objavio program Booking Booster 2018, trotjedni program za podršku tvrtkama u početnoj fazi razvoja koje djeluju u sektoru održivog turizma. Osigurane su novčane potpore od ukupno 2 milijuna eura.

S obzirom na uspjeh iz 2017. godine, Booking.com, jedna od najvećih svjetskih online tvrtki i lider na području digitalne tehnologije, u ponedjeljak je u Amsterdamu objavio program Booking Booster 2018, trotjedni program za podršku tvrtkama u početnoj fazi razvoja koje djeluju u sektoru održivog turizma. Uz novčanu potporu od ukupno 2 milijuna eura koja će se dodijeliti u okviru programa Booking Booster, Booking.com najavljuje kako planira dodatno proširiti svoje napore za podršku tvrtkama i pojedincima na području održivog turizma dvjema novim inicijativama, čime bi se ukupni iznos osigurane potpore u 2018. popeo na 4 milijuna eura.

Prvi novi program je Booster Labs, niz kratkih, regionalno usmjerenih vikend-programa koji će u 2018. biti dostupni diljem svijeta. Njihov je cilj pružiti startup tvrtkama koje se bave održivim turizmom informacije, alate i vještine potrebne za uspjeh i što veći utjecaj. Druga je inicijativa Booking Cares Fund, zaseban program novčane potpore u iznosu od ukupno 2 milijuna eura za revolucionarne ideje pojedinaca na području održivog turizma s ciljem jače podrške njihovoj potrazi za novim i neočekivanim rješenjima za jačanje lokalnih zajednica, očuvanje i promoviranje kulture, zaštitu prirodnih resursa i ravnomjernije širenje aktivnosti u turizmu.

Pomažući putnicima da istraže i dožive više od 120.000 jedinstvenih odredišta diljem svijeta, Booking.com također želi pridonijeti održivosti tih odredišta kako bi i buduće generacije mogle uživati u njima i u narednim godinama. Program Booking Booster, inicijativa Booking Booster Labsa i fond Booking Cares Fund promoviraju tu misiju kako bi se ostvario pozitivan učinak na globalnoj razini.

“Program Booking Booster, naša nova inicijativa Booking Booster Labs i fond Booking Cares Fund posebno su kreirani kako bi pružili podršku važnim inovativnim igračima iz različitih sektora u cijelom sustavu održivog turizma”, kaže Gillian Tans, glavna izvršna direktorica Booking.com-a. “Pružanjem podrške, prepoznavanjem i financiranjem tek osnovanih startup tvrtki, brzorastućih tvrtki s društvenim djelovanjem te neprofitnih i revolucionarnih projekata sveučilišta, vlada i nevladinih organizacija možemo pomoći da se ostvari još značajniji učinak. Ljudima i organizacijama možemo omogućiti da potaknu konkretne promjene kako bi se promovirala zdrava i održiva budućnost za tisuće odredišta diljem svijeta.”

Kako bi potaknuo i pružio podršku startup tvrtkama koje se bave održivim turizmom u vrlo ranim fazama njihova razvoja, Booking.com uvodi Booster Labs kako bi im ponudio informacije, alate i vještine potrebne za rast i veći utjecaj.

Tijekom vikenda, odabrana skupina od 10 do 15 startup tvrtki sudjelovat će u interaktivnoj radionici i predavanjima koje će održati stručnjaci na područjima razvoja startup tvrtki i održivog turizma. Bit će im dodijeljen i Booking.com mentor koji će im pružati podršku i davati smjernice dok budu istraživali prilike za razvoj i rast svog poslovanja. Vikend-programi završit će prezentacijom svake startup tvrtke i predstavljanjem kreiranog plana pred žirijem koji će se sastojati od stručnjaka iz područja. Tvrtke će se na taj način natjecati za nagrade koje uključuju iznose između 10.000 i 25.000 eura iz zasebnog fonda kreiranog za potrebe programa Booster Labs.

Prvi Booster Lab vikend upravo se održao u Barceloni, a sljedeći se treba održati u Tel Avivu od 1. – 3. ožujka 2018. Prijave će biti moguće od 11. prosinca. Pogledajte dio posvećen programu Booster Labs na internetskoj stranici Booking.com Cares za više informacija i rokove za nadolazeće prijave za startup vikende planirane za SAD i Aziju za ljeto 2018.

Booking Cares Fund: Program novčane potpore za neprofitne revolucionarne projekte

S novim Booking Cares fondom od 2 milijuna eura Booking.com želi pružiti podršku pojedincima s revolucionarnim idejama u području održivog turizma.

Booking.com želi pružiti podršku inovativnim pojedincima s revolucionarnim idejama iz širokog spektra neprofitnog sektora, uključujući visoko obrazovanje te vladine i nevladine udruge. Vođe s hrabrim i ambicioznim idejama koji će transformirati industriju održivog turizma dobit će novčanu potporu u iznosima između 100 eura i 250.000 eura na temelju njihovih prijava za ove nagrade. Prijavljeni projekti bit će ocijenjeni prema svom potencijalu da donesu značajnu promjenu koja se može primijeniti na šire područje. Projekti se moraju temeljiti na statističkim podacima i moraju imati mogućnost postizanja mjerljivih rezultata.

Prijave za Booking Cares Fund otvaraju se danas (4. prosinca). Za više informacija i podataka o prijavi, posjetite dio posvećen programu Booking Cares Fund na Booking.com stranici.

Booking Booster, novi Booster Labs i Booking Cares Fund programi su koji postoje uz Booking.com-ov interni dobrovoljni program, Booking Cares, u kojem zaposlenici surađuju s lokalnim organizacijama kako bi poboljšali odredište diljem svijeta. Ove inicijative zajedno čine i proširuju Booking.com-ovu predanost utjelovljenu u programu Booking Cares.

Izvor: Tportal.hr