Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Istaknute žene u „muškom biznisu“ gošće specijalnog izdanja Business Caféa

Posebno predblagdansko izdanje Business Caféa održati će se 30. studenog 2017. u zagrebačkom hotelu Academia, pod pokroviteljstvom Carlsberga, a okupit će neke od vodećih poslovnih žena koje će otvoreno razgovarati o svojim iskustvima i izazovima u pretežno „muškim“ industrijama.

Brojnim poduzetnicima i ostaloj vjernoj publici Business Caféa, tom će se prilikom predstaviti: Helle Müller Petersen, direktorica Uprave Carlsberg Croatia, Sonja Popović, direktorica tvtke SAP Hrvatska i Martina Drezga, vlasnica i direktorica tvrtke Drezga d.o.o.,  ekskluzivnog zastupnika Husquarne za Hrvatsku.

Ulaz na događanje je slobodan uz prethodnu prijavu na info@zaokret.com, a broj mjesta ograničen. Posjetitelji će, uz razgovor s inspirativnim govornicama, moći uživati i u različitim vrstama Panonske, specijalnog piva iz Carlsbergovog asortimana.

Helle M. Petersen od 2016. obnaša funkciju predsjednice Uprave Carslberga u Hrvatskoj i Mađarskoj,  na koju je došla s pozicije potpredsjednice Komercijalnog i strateškog planiranja u Carlsbergu China. U grupaciji Carlsberg radi 18 godina tijekom kojih je stekla višegodišnje iskustvo na različitim menadžerskim pozicijama širom svijeta, od Zapadne i Istočne Europe pa sve do daleke Azije.

Sonja Popović je na čelnu poziciju SAP-a Hrvatska došla 2013., s pozicije account managera u Oracleu. Razdoblje od 2008. do 2011. godine provela je u Combisu gdje je bila zadužena za poslovni i tehnološki razvoj tvrtke te IT projekte. Prva je žena na čelu hrvatskog SAP-a i po izboru IT BIZ Cruncha i VIDI-ja jedna od najutjecajnih žena hrvatskog ICT-a.

Martina Drezga, 2004. zajedno sa sestrom Arijanom preuzima obiteljsku tvrtku koja se bavi veleprodajom i generalnim zastupništvom za Husquarnu, Jonsered i Cifarelli, a 2012. otvaraju i svoju prvu maloprodajnu trgovinu. Tvrtka posluje 27 godina, danas ima 80 dilera s više od 100 prodajnih mjesta i zapošljava 26 djelatnika.

Business Café je najveća regionalni poduzetnički događaj, koja okuplja male poduzetnike i one koji to žele biti s ciljem razmjene informacija, dijeljenja iskustava i ohrabrivanja na pokretanje i vođenje vlastite poslovne priče. Do sada je u 25 gradova i 7 država organizirano više od 200 evenata i pred više od 15.000 posjetitelja podijeljeno 700-tinjak uspješnih poslovnih priča te je skopljeno više od 20 milijuna eura poslova.