Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Južnokorejski investitori zainteresirani za ulaganje na području Slavonskog Broda

Gradonačelnik Mirko Duspara jučer je održao sastanak s predstavnicima Agencije za investicije i konkurentnost te južnokorejske tvrtke „IL-HEUNG“ koji su zainteresirani za mogućnost izgradnje novog proizvodnog pogona u Slavonskom Brodu. Riječ je o tvrtki koja se bavi proizvodnjom rasvjetnih tijela za automobile. Uz postojeće proizvodne pogone u Južnoj Koreji i Kini, tvrtka trenutno traži lokaciju i za novi proizvodni pogon u Europi, a Slavonski Brod su izabrali kao jednu od potencijalnih lokacija.

Gradonačelnik je prilikom jučerašnjeg sastanka predstavio mogućnosti koje stoje na raspolaganju poduzetnicima u gradskim gospodarskim zonama te je objasnio kako su i neke druge svjetski poznate tvrtke iz automobilske industrije već prepoznale pogodnosti koje Grad nudi investitorima, a što je sigurno utjecalo na njihovu odluku o otvaranju proizvodnog pogona upravo u Slavonskom Brodu. Jedna od takvih olakšica je mogućnost i 100-postotnog oslobođenja od obveze plaćanja komunalnog doprinosa za investicije koje donose nova radna mjesta.

Kako je naglašeno na današnjem sastanku, Grad Slavonski Brod je otvoren za sve investitore te će im i dalje biti na raspolaganju sa svim potrebnim informacijama vezanim uz mogućnosti ulaganja i razvoj poslovanja na ovom području.

Izvor: Grad Slavonski Brod