Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ljubav

Postoje ljubavi koje prođu pored nas gotovo neopaženo, a postoje i one koje ostavljaju neizbrisiv trag. Najposebnije od svih su baš one koje ne znaju za kraj. Ima toliko vrsta ljubavi da ih vjerojatno sve,a  možda ni pola njih nećemo osjetiti ali zaista za to se vrijedi svakog dana ustati.

Piše: Petra Perinović/Samopozitivno.com

Dar je to nemjerljive veličine, dar je to koji ruši zidove i gradi mostove. I zato svakoga dana budite snaga i jakost, ljepota i čežnja, nemir i mir, budite ljubav i izgovarajte ljubav. Nemojte prešutjeti i nemojte se bojati jer ponekad se ljubavi bojimo više nego rata. Možda će vas i raniti, a možda će vas i voljeti. Rušite granice i vjerujte, čvrsto vjerujte da postoji ta čarolija. Budite mašta, pustite neka govore krivo za vas, stvorite čaroliju ljubavi i volite. Napunite se ljubavlju kao jedra koja se pune i pokreću snagom vjetra.  Kada zaista otvorite oči vidjeti ćete ju u punom sjaju pa bila ona roditeljska, ljubavna, prirodna, školska ili zamišljena vjerujte mi stvarna je.

Često i prije nego što se desi čekamo kada će nas netko razočarati, budite slobodni i nemojte željeti, jednostavno volite čitavim svojim bićem. Ajde priznajte ja već odavna jesam, ništa na ovome svijetu ne može u meni probuditi tako širok i iskren osmjeh kao što to može ona, prava princeza, kraljica i mirotvorac.  Imala sam tu sreću voljeti i biti voljena imala sam tu sreću osjetiti ljubav i svaki komadić neutješne boli odsustva iste ali isto tako imala sam tu sreću upoznati i onu koja ne zna za kraj.  Ne sudim onima koji nisu ne žele i misle da ne mogu ali zaista dopustite li sebi da zavolite cvijetak pored puta jednom kad uvene biti će vam žao.

To je ono što nam svima nedostaje empatija i emocija kako bi stvorili krug ljubavi u kojem nema zavisti, ljubomore i rata.  Hajde posjetite se što je to zaista ljubav i ne čekajte jer jednom kada je i na trenutak ponovno osjetite bezgranično ćete je željeti. Možda će vas nekada zavarati i misliti ćete ne trebam je jer već dugo nije tu, ali srce pamti ima dobru memoriju.  Baš onda kada vam ništa ne ide od ruke sjetite se da nešto jednostavno napravite iz ljubavi i volite nekog ili nešto više od sebe. Tajna je da nema tajne, samo ljubav u očima i široki osmjeh na usnama.