Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Slijedi joj kazna? A ovako je to izgledalo prije sadnje cvijeća…

Kao što je rekla sinoć u javljanju uživo na facebook stranici 24sata, Martina Živković, vlasnica slastičarnice Torte i to, spremna je platiti kaznu i maknuti cvijeće.

Podsjetimo, netko od susjeda ju je prijavio zato što je, zajedno s prijateljem Borisom Novkovićem ukrasila dio javne površine u Preradovićevoj ulici. Prema fotografijama koje su objavili, mjesto na kojem su oni posadili cvijeće ranije je služilo kao prostor za kante za smeće, kemijske WC-e i ostavljanje glomaznog otpada. Ali na takve prizore nitko se nije žalio. Cvijeće i mali ukrašeni vrt su nekom, ipak, ozbiljno zasmetali, dovoljno da je anonimno prijavi komunalnom redarstvu.

Iako ogorčena, Živković kaže kako će platiti kaznu, ali nije joj jasno kako se službe u gradu koji je razrušen potresom bave takvim stvarima i prijavama.

Ovako je sve izgledalo prije sadnje cvijeća.

A ovako su Martina i prijatelj Boris Novković ukrašavali vrt. O njihovoj lijepoj akciji kojom su razrušenom gradu htjeli dati malo optimizma prva je pisala Diva.

Pokrenuli akciju ‘Zasadi vrt! Uredimo Zagreb sami’

‘Nakon što su naši sugrađani u Preradovićevoj zasadili mini vrt na komadiću zemlje između parkirnih mjesta, dobili su dopis komunalnog gospodarstva u kojem se traži da se očituju te da se taj dio vrati u prvobitno stanje. Naravno slijedi i kazna.
Pozivamo sve koji vole ovaj grad da u svojoj ulici posade mini vrt poput ovog u Preradovićevoj. Uljepšajmo sami naš grad, ako treba i uz plaćanje komunalnih kazni. Uredite vrt, objavite fotku uz hashtag #zeleniotpor ili nam pošaljite fotku.’, stoji tako u pojašnjenju Facebook inicijative ‘Zasadi vrt! Uredimo Zagreb sami‘.

Građani su se brzo odazvali.

– Ljudi su na komadiću zemlje između parkiranih automobila zasadili malo zelenila. Dobili su kaznu i naredbu komunalaca da počupaju. Zagreb ❤️ Danas sadim u Tomašićevoj. Oko 5 popodne. Pa, kažnjavaj. Počupati nećeš. Pls prošerajte i pozovite ljude da se priključe akciji – napisala je TV voditeljica Maja Sever.

Drugi pišu da, iako nisu vrtlarski talenti, svakako će se primiti posla i urediti mali vrt u znak protesta.

Izvor: 24sata.hr