Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Women invest – prva konferencija u Hrvatskoj na temu žena i investiranja

Žene dobivaju svega oko 4% ulagačkog kapitala. Najznačajniji razlog za to je nedostatak žena investitorica. Žene pokreću drugačije biznise sa drugačijom svrhom, koje će prije razumjeti i podržati žene.

To je potaknulo Antoniju Horak, serijsku poduzetnicu da u suradnji s našom udrugom Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria uz potporu Američke ambasade organizira prvu konferenciju na tu temu.

Konferencija se održava 10. svibnja u Zagrebu u HUB385

“Ideju za konferenciju dobila sam nakon što sam kao jedini predstavnik iz Hrvatske prošle godine boravila u SAD-u u sklopu Young Translantic Innovation Leaders Initiative.

Budući da je moj startup Tutotod prvenstveno namijenjen mamama, bilo mi je puno teže doći do investitora. Investitori ne ulažu samo zbog novaca, njima se projekt mora svidjeti, moraju se moći poistovjetiti s njim. Primijetila sam da žene puno bolje reagiraju na Tutotod nego muškarci, kod njih se jednostavno “ne dogodi klik”. Ali žena investitorica je jako malo. Dobila sam priliku za investiciju, ali uz uvjet da se preselim u Ameriku što mi nije bilo prihvatljivo.

Ovim projektom želimo žene potaknuti na investiranje u projekte koje su pokrenule žene, objasniti im prednosti u odnosu na ostale oblike investiranja i nadamo se pokrenuti mrežu žena investitorica.”

Glavna gošća konferencije je Tracy Gray, osnivačica i direktorica venture capital tvrtke The 22 Capital Group sa sjedištem u Los Angelesu, čija je misija poticanje izvoza u proizvodnim tvrtkama u južnoj Kaliforniji, s fokusom na žene i predstavnike manjina.

Konferencija je namijenjena direktoricama tvrtki i managericama koje će na konferenciji saznati kako i zašto investirati u tvrtke u vlasništvu žena, te poduzetnicama koje se mogu prijaviti za pitching natjecanje, a pobjednice će dobiti 1 na 1 mentoring od Tracy Gray.

Više detalja i prijave na web stranici konferencije.