Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zagrepčaninu prestižna talijanska nagrada za vizual Muzeja iluzija

U pitanju je internacionalno natjecanje u dizajnu koje u posljednjih nekoliko godina slovi kao jedno od većih svjetskih natjecanja u dizajnu, a nagrađuju se tehnologija, inovativnost i kreativnost.

Talijanska dizajnerska organizacija A’Design nagradila je rad zagrebačkoga dizajnera Dragana Vejnovića, točnije vizualni identitet zagrebačkog Muzeja iluzija nagrađen srebrnom medaljom za grafički dizajn.

“Kada smo kretali s izradom vizualnog identiteta za Muzej iluzija, tražili smo elemente koji bi spojili edukativnu i zabavnu sferu iluzija i koji bi najbolje prikazali viziju Muzeja. Iako smo bili izrazito zadovoljni dobivenim vizualnim identitetom, nitko od nas nije mogao sanjati da će nakon samo par godina Muzej iluzija biti prisutan u 20-ak najvećih gradova svijeta, a da će moj rad biti nagrađen na svjetskoj razini”, kaže Dragan Vejnović i napominje kako je u pitanju jedan od njegovih najdražih radova.

Na A’ Design Competitionu postoji pet različitih razina nagrade: platinasta, zlatna, srebrna, brončana i željezna koje se dodjeljuju na godišnjoj razini u svim disciplinama dizajna. “Muzej je posvećen prikazivanju iluzija koje je stvorio ljudski mozak. Najteže je bilo stvoriti kontrast između stvarnosti i iluzije.

Glavni logotip je dizajniran za prikaz slova M i I u trodimenzionalnom prostoru bez navođenja točnih granica. Sustav stvara ideju koju svi percipiraju za sebe, gdje je stvarna granica između početka i kraja slova M i I. Moram priznati da se, i dalje kad vidim logo Muzeja, osjećam sretno”, pohvalio se Tomislav Pamuković, osnivač Muzeja iluzija.

Izvor: Poslovni.hr