fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Uskoro izgradnja 11 milijuna kuna vrijednog Interpretacijsko rekreacijskog centra Bio park Čazma

Projekt Interpretacijsko rekreacijskog centra Bio Park Čazma srce je projekta Čazma Natura financiranog iz europskih sredstava i uskoro kreće u realizaciju.

Gradonačelnik Dinko Pirak i Grad Čazma ostvarili su sve preduvjete za raspisivanje natječaja i odabir izvođača.

Provedeno je prethodno savjetovanje s gospodarskim subjektima koji su u ovoj fazi mogli dati svoje sugestije i prijedloge kako bi dokumentacija bila što transparentnija i dostupna svim gospodarskim subjektima. Procedura objave natječaja prolazi kontrolu provedbenog tijela kako bi se smanjila mogućnost žalbe i produžetka natječaja.

– Interpretacijsko rekreacijski centar Bio park Čazma čini izgradnja biološkog bazena ukupne površine 1500m2, sunčališta, ugostiteljski objekt te sanitarni čvor. U sklopu Bio parka Čazma izgradit će se i zelena učionica namijenjena edukaciji i interpretaciji biološke i geološke raznolikosti te edukativna staza. Zelena učionica zamišljena je kao amfiteatar koji se nalazi ispod razine terena- rekla je voditeljica projekta, Dajana Petrina, stručna savjetnica u Razvojnoj agenciji Čazma.

Postojeće sportsko igralište uredit će se u igralište za odbojku na pijesku, a dječje igralište urediti i modernizirati kako bi i najmlađi dobili svoj kutak za igru. Vrijednost kompleksa je 11 milijuna kuna te će se financirati iz Europskih strukturnih fondova te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. (Grad Čazma)