fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Započela izgradnja Studentskog doma u Vukovaru

Polaganjem kamena temeljca u Vukovaru je započela izgradnja Studentskog doma koji će biti kapaciteta 108 ležajeva. Dom će biti na dva kata i imati će i niz popratnih sadržaja.

U planu je i izgradnja studentske kuhinje za što će projekt biti nominiran Fondu za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Rok za završetak radova iznosi 12 mjeseci tako da se planira da slijedeće akademske godine studenti već imaju na raspolaganju Studentski dom.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 23 milijuna kuna. Mirko Smoljić, dekan vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička, najavio je i da će veleučilište biti partner u obnovi Radničkog doma. Naime, u tim obnovljenim prostorima provodila bi se također nastava. Smoljić je najavio i kako u Veleučilištu razmišljaju i o pokretanju dva nova studija i to prehrambene bio tehnologije kao i jedan iz tehničkih znanosti.

„Sa realizacijom projekta izgradnje Studentskog doma Vukovar postaje pravi studentski grad. Početkom listopada pokrećemo i studentski servis što će također poboljšati kvalitetu života studenata“, rekao je Smoljić.

Izvor: Press032.com