Nadolazeću iskustvenu konferenciju o zdravlju Kako umom i prirodnim terapijama do zdravlja?  svojim predavanjem otvorit će Adrijana Strnad  konzultant za organizacijski razvoj, trener, executive coach, facilitator i predavač

Važnost zdravlja, sreće i dobrobiti čovjeka na poslu izuzetno je aktualna tema i sve češći predmet  istraživanja stručnjaka za organizacijski razvoj i razvoj ljudskog kapitala.

Odgovornost prema zdravlju dio je naše odgovornosti prema poslu. Kada nismo dobro, naši unutarnji resursi su manji – mislimo i radimo sporije, griješimo češće, imamo manje strpljenja i tolerancije prema drugima… Kada nismo dobro, to se odražava ne samo na naš osobni uspjeh (ili neuspjeh) na poslu, već i na uspjeh svih onih koji su u radu povezani s nama.

SAMOPOZITIVNO: Adrijana, trenerica ste praktičarskog treninga Points of You u Hrvatskoj no radite po cijelom svijetu.  Možete li nam ukratko predstaviti ovaj alat i igru? Gdje ste ga sve do sada provodili i tko su vaši klijenti?

Points of You® je ime uspješne izraelske tvrtke (osnovana 2006.) koja se bavi razvojem kreativnih alata za podršku procesima osobnog i organizacijskog razvoja, kao i ime metodologije za korištenje njihovih alata. «The Coaching Game», «Punctum» i «Faces» alati su koji su u deset godina od osnutka tvrtke pronašli svoje mjesto u vrlo širokom spektru razvojnih metoda kao što su individualni i timski coaching, treninzi osobnih i poslovnih vještina, facilitacija  procesa za razvoj timske suradnje, poticanje inovacija ili strateško planiranje.

Points of You® metoda u osnovi je metoda asocijativnih tehnika u kojima se fotografije, riječi, priče i glazba koriste kao alati za istraživanje teme/problema i poticanje uvida.

Ime Points of You® u sebi nosi malu igru riječi i dvostruko značenje – kada na engleskom jeziku izgovaramo ‘Points of You®’ (‘Točke/dijelovi/elementi Tebe’) to zvuči istovremeno i kao ‘Points of View’ (‘Perspektive’ ili ‘Točke gledišta’). Ta dva značenja odražavaju ujedno i dva ključna elementa ovih igara – bolje upoznavanje različitih dijelova sebe, te sagledavanje tema koje promišljamo iz novih, drugačijih perspektiva.

Igra pomaže ljudima otvoriti se za nove poglede i razmišljati “izvan kutije”. Možete je igrati sami, u paru ili u grupama. Cilj je igre produbiti razumijevanje situacije ili problema, sagledati je iz što više različitih perspektiva, promijeniti gledište, potaknuti uvide, te potaknuti akciju.

Ja osobno ove alate koristim najčešće u procesima za razvoj liderstva (individualni i timski coaching), te u procesima za razvoj kreativnosti i inovacija.

Klijenti sa kojima radim, međunarodne su tvrtke sa globalnom prisutnošću. U proteklih deset godina surađivala sam sa tvrtkama iz vrlo širokog spektra industrija – tehnologija, telekomunikacije, farmacija, financije i bankarstvo, FMCG industrija, turizam …  Radim doslovno po cijelom svijetu, no najčešće u Europskim zemljama, u pravilu kao partner jedne od nekoliko međunarodnih mreža trenera, facilitatora i konzultanata sa kojima već godinama surađujem.

SAMOPOZITIVNO: Najdraže teme za rad su vam motivacija, upravljanje učinkom, transformacijski pristup promjenama, osobno i organizacijsko vodstvo. Uskoro ćete otvoriti iskustvenu konferenciju o mentalnom i fizičkom zdravlju koja će se održati u Zagrebu 28.4. pod nazivom „Kako umom i prirodnim terapijama do zdravlja?“, pa nas zanima koliko je po vama zdravlje čovjeka bitan preduvjet uspjeha u poslovanju uz sve vaše navedene teme s kojima se susrećete?

Važnost zdravlja, sreće i dobrobiti čovjeka na poslu izuzetno je aktualna tema i sve češći predmet  istraživanja stručnjaka za organizacijski razvoj i razvoj ljudskog kapitala.

Odgovornost prema zdravlju dio je naše odgovornosti prema poslu. Kada nismo dobro, naši unutarnji resursi su manji – mislimo i radimo sporije, griješimo češće, imamo manje strpljenja i tolerancije prema drugima … Kada nismo dobro, to se odražava ne samo na naš osobni uspjeh (ili neuspjeh) na poslu, već i na uspjeh svih onih koji su u radu povezani s nama.

SAMOPOZITIVNO: Kakva su vaša iskustva s liderima i menadžerima, poslovnim ljudima s kojima radite, jesu li i uspješni i zdravi ili su uspješni a zdravljem se bave tek kada za to dođe nužda i potreba?

Mogu reći da u svojoj praksi trenutno srećem više onih rukovoditelja koji brigu o svom zdravlju shvaćaju vrlo ozbiljno nego onih koji ga zapostavljaju. Zdravija prehrana, redovitija tjelovježba, zdravije granice, redovitiji sistematski pregledi … sve je veći broj onih koji se mogu pohvaliti dosljednošću i samo-disciplinom u svom odnosu prema vlastitom zdravlju.

SAMOPOZITIVNO: Jesu li uspješniji timovi čije vodstvo vodi brigu o svojim zaposlenicima i kroz segment zdravlja i možete li s nama podijeliti primjer dobre prakse kako se to radi u svijetu?

Ne znam postoji li istraživanje koje direktno povezuje inicijative za brigu o zdravlju zaposlenika sa poslovnim učinkom, no vjerujem da je ta povratna sprega pozitivna.

Primjera dobre prakse ima vrlo različitih – od zdravijih menija u kantinama, preko teretane u poslovnom prostoru, soba za meditaciju, do organiziranog bavljenja sportom (rekreativnih i natjecateljskih programa i inicijativa), redovitih zdravstvenih (specifičnih ciljnih i cjelovitih sistematskih) pregleda, programa zdravstvenog savjetovanja i slično…

SAMOPOZITIVNO: Kaže se kako su um i tijelo povezane cjeline. Može li se po vama mijenjanjem misli i razmišljanjem izvan kutije, promijeniti i percepcija klijenta odnosno osjećaji i tjelesne senzacije u tijelu i obrnuto? Mogu li po vama pojedinci brže kroz osobni razvoj osvijestiti koliko emocije utječu na rasuđivanje i donošenje odluka  u poslovnom svijetu?

Da, može. I ta je tema jako važan dio svih naših programa. Razumijevanje načina na koji funkcioniramo kao ljudska bića, povezanost naših emocija, misli i ponašanja, prepoznavanje vlastitih tjelesnih senzacija i poruka našeg tijela  – sve su to temeljna znanja koja, kada ih usvojimo i naučimo koristiti u praksi, mogu značajno utjecati na naš uspjeh i zadovoljstvo u poslu i naravno, zdravlje.

SAMOPOZITIVNO: Konferenciju ćete započeti procesom i coaching igrom otkrivanja što nam tijelo poručuje kroz vizualne fotografije. Kako će proces izgledati i što će sudionici dobiti kroz vašu radionicu?

Kako će proces izgledati – saznat ćete na radionici :).  Dođite. Koristit ćemo fotografije, dijalog u parovima, malim grupama i plenumu, glazbu, pokret.

A do tada – osluškujte svoje tijelo. Primijetite kako se osjećate u njemu, koje Vam poruke šalje. Krećite se svjesnije, dišite svjesnije. Primijetite svoje misli. Bar jednom dnevno zaustavite se na trenutak i jednostavno – primijetite kako ste.

SAMOPOZITIVNO: Kako njegujete osobno zdravlje i koristite li prirodne terapije i koje?

Za mene najvažnija praksa za njegu mentalnog, duhovnog i fizičkog zdravlja je moje trčanje. Vrijeme za jogging je moje vrijeme za kontakt sa samom sobom i kontakt sa prirodom.

Sunce, šuma, staza, tenisice …. To je moja prirodna terapija!

SAMOPOZITIVNO: Što bi poručili našim čitateljima i što mislite pod sloganom vašeg coaching alata POY, kako on otvara srca i umove širom svijeta?

Points of You® slogan «Otvaramo srca i mijenjamo obrasce*» (*We are opening hearts and breaking patterns) istovremeno je i odraz misije tvrtke i njenog dubokog, strastvenog uvjerenja kako je promjena koja je čovječanstvu potrebna moguća i počinje hrabrošću da otvorimo svoja srca, i učinimo nešto drugačije. Korak po korak.

Osluhnite svoje srce.

Tko je za volanom Vašeg života? Vozite li svoj život ili on vozi Vas?

Usudite se sjesti za upravljač.

Što je promjena koju ćete započeti još danas?

SAMOPOZITIVNO: Hvala 🙂