Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Darujmo s ljubavlju

Stiglo nam je prema mnogima najljepše doba u godini. Doba kada se blagdanski duh osjeti čitavog mjeseca. U ljudima se probudi empatija, ljubav i nekakva toplina oko srca, vrijeme je to kada mislimo malo više na druge,a malo manje na sebe ili bi barem tako trebalo biti.

Piše: Petra Perinović/Samopozitivno.com

Ponekad mi se učini da smo izgubljeni u kupovini savršenog poklona za najmilije zaboravili ono što se podrazumijeva da smo trebali znati. Trebali smo dugo unaprijed znati što i kako želimo darovati onima koje volimo. Zaista i da im poklonimo riječi pažnje tokom cijele godine ili makar pošaljemo čestitku punu iskrenih misli za blagdane bilo bi dovoljno. Osjećam kako smo se pomalo izgubili, a hladno proslijeđena poruka ili poklon kupljen samo jer se mora nešto nezaobilazno. Nije važna cijena, bila ona vrtoglavo visoka ili možda smiješno niska, važan je samo onaj osmjeh koji izazovemo darujući one koje volimo.

Mnogo puta sam pročitala ili čula kako ljudi kažu: „kupovanje skupih poklona je glupost“ ujedno govoreći sve to dok stavljaju nekakvu kupku, čarape ili čokoladu u košaru jer eto oni ne kupuju skupe poklone. Mnogi od tih istih nesvjesni da je neko možda skupljao i razmišljao čitavu godinu kako bi obradovao one koje voli nečime što si oni sami nikada neće priuštiti, a silno bi to željeli. Toliko je više misli i osjećaja utkano u takav poklon nego u bilo kakav drugi. Suprotno tome ima i onih koji će darovati osmjeh, lijepu riječ ili će pak kupiti omiljenu čokoladu,a sve u ime radosti dok će neki kupovati skupe poklone jer to tako treba. Zato sljedeći puta kada odlučite kazniti bilo koga zbog njegovih postupaka zastanite i razmislite. Makar u ovo blagdansko vrijeme budimo otvoreni i puni ljubavi jedni prema drugima. Neizmjerna je sreća u meni rasla prije nekoliko dana kada sam na jednom malom Božićnom sajmu vidjela sreću dječice koja su htjela zapjevati Božićnu pjesmu stajući ispred mikrofona.

Dozvolili su im i oni su zapjevali. Ni riječi koje su pobrkali ni trema koja ih je pojela ništa, baš ništa nije ih omelo da sa sjajem u očima puni ljubavi zapjevaju „zvončiće“. Zato se dragi moji vrijedi truditi i za takve trenutke valja živjeti. Jer ako se malo zamislimo mi koji vjerujemo i oni koji ne vjeruju svima nam je jedno zajedničko, a to je potreba za ljubavlju. Ostanite neko vrijeme na samo i zamislite sve one koje volite i sve one kojih više nema za jednim stolom, kako sretni i veseli pjevaju iz sveg glasa. Zadržite tu sliku pred svojim očima i vjerujte kako čarolija zaista postoji. Vjerujte da možete promijeniti svijet na bolje gledajući na njega drugačijim očima. Zagrlite sve ono što imate sada, nazovite, recite ili napišite nešto posebno. Darujte s ljubavlju i darovi će vam biti uzvraćeni. Svakako ne zaboravite da ono što nekom poklanjate bude osobno i od srca. Darovi su posvuda oko nas, a na nama ostaje kako ćemo na njih gledati i koliko ćemo ih i kada darivati. Volite se i ljubite, darujte ljubav! Od srca svima sretni blagdani!