Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pobjednici

Često slušamo o pobjednicima i gubitnicima, o trenutcima u životu u kojima smo izgubili nekoga ili smo možda na našu veliku radost dobili nekoga u naš život. No jesmo li se ikada zapitali što nam doista treba kako bismo bili pravi pobjednici?

Piše: Petra Perinović/Samopozitivno.com

Vjerujemo li mi doista u pravu pobjedu? Kažu važno je sudjelovati ali ne i pobijediti ali ako se dobro zamislimo vidjet ćemo da svi žele sudjelovati da bi pobijedili. Nije to uvjerenje daleko od dobrog ako je usmjereno na pravi put. Vjerovati da će dobro pobijediti zlo, da će pravda pobijediti nad ne pravdom ili da će prestrašeni postati hrabri, to je pravo uvjerenje za pobjedu onu životnu, konačnu. I što nam drugo preostaje doli vjerovanje da će sve baš uvijek izaći na dobro, možda ne kada i kako bismo htjeli ali na koncu jednom i nekako zasigurno hoće.

Ne kratite leptirice svoja krhka krila za let, znam dugo ste ih stvarali i pripremali kako bi poletjeli. Ne kratite ih za uvjerenja koja idu nebu pod oblake ne spuštajući pogled prema dolje. Postoji jedan stih našeg velikog pjesnika „Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda“ stih koji je vodilja kroz život pobjednika, stih koji leptirice daje veličinu tvojim krilima. Zato potičite svoje bližnje da hodaju po zemlji raširenih krila spremnih za let ali isto tako da u svakom trenutku pod svoje krilo prime krhke, ranjene i iznemogle. Kroz ljubav i dobrotu budite hrana hrabrosti i bar jednom bez zadrške i preispitivanja krenite živjeti svoja uvjerenja.

Ne rijetko nam se dogode gubitci i to je nešto što ne možemo izbjeći, pa bila to izgubljena utakmica ili odlazak drage nam osobe. Nespremni smo i uvijek ćemo biti nespremni na gubitak, ali vjerujući u pobjedu lakše ćemo se osnažiti. Izgubljeno gotovo nikada nećemo moći vratiti jer vrijeme u kojem smo nešto izgubili proteklo je, zato i imamo priliku na krilima ljubavi stići do novih pobjeda onako kako bi i doista trebali. Nosimo u sebi pobjednički duh i to je nešto iskonsko u čovjeku, nešto što ništa ne može iskorijeniti. Neki će ga zatomiti zato je potrebno o pobjedi govoriti i pobjedi se radovati kako bi doista sreća ispunila svaki trenutak naših života. Radeći dobro baš uvijek će te stići na cilj kao pobjednici, moralni pobjednici.